Hvad laver kørerne i Corona-pausen?

Formel 1-kørerne har ikke mulighed for at køre racerne endnu pga. den igangværende pandemi. Så hvad bliver ventetiden brugt på? BMF1 forklarer nærmere.

Singapores Grand Prix 2018 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 19/4 2020 klokken 17:04

Alle Formel 1-kørerne sidder i disse dage og venter på, at F1-sæsonen 2020 kan gå igang.
Den igangværende Corona-pandemi har sat en stopper for stort set alle sportsgrene i det meste af verdenen.

F1-kørerne sidder i en racerbil med hjelm på, så det er næppe der, de potentielt bliver smittet med Covid-19. Men risikoen er der, når kørere, mekanikere og fans bliver samlet under løbsweekenden.

Men hvad får kørerne så tiden til at gå med?

De fleste af kørerne er gået i selv-isolation, for at undgå smitte fra andre mennesker. Derfor er der rigelig tid til at forberede sig på den kommende sæson.

Hvor de fleste almindelige mennesker højest sandsynligt bevæger sig mindre og spiser lidt mere i disse isolations-tider, så er F1-kørere nødt til at holde sig i form.

Selvom det måske for almindelige mennesker lyder mærkeligt, at det kan være hårdt at køre en bil, så bliver kørerne faktisk udsat for ekstreme belastninger, når de kører en Formel 1-bil.

Derfor er alle kørerne toptrænede elitesportsfolk, som er i topform. Dette skal selvfølgelig holdes ved lige.
Hvis en kører bliver for udmattet under et løb, så mister de noget af koncentrationsevnen, hvilket koster dyrt i en sportsgren, der handler om 1/1000 af sekunder.

Japans Grand Prix 2019. Renault. Daniel Ricciardo spiller rugby i pitten på SuzukaJapans Grand Prix 2019. Renault. Daniel Ricciardo spiller rugby i pitten på Suzuka
Copyright Renault F1


Noget andet der er vigtigt, men som er svært at holde ved lige uden de rette maskiner fra træningscenteret, er at holde musklerne i nakken fit. Nakkemusklerne bliver enormt belastede ved at køre en Formel 1-bil, så derfor er det vigtigt, at de bliver holdt ved lige i de pauser der er.

Kørerne udtaler tit, at det først er, når de kører i bilen, at nakkemusklerne får nok belastning til at træne dem, men at de forsøger, at træne dem så godt som muligt inden F1-sæsonen går løs. Så der bliver nok tænkt ud af boksen, for at træne dem i disse tider.

Spaniens Grand Prix 2018 - Max Verstappens forberedelse til frie træninger. NakketræningSpaniens Grand Prix 2018 - Max Verstappens forberedelse til frie træninger. Nakketræning
Copyright Red Bull Contentpool


Flere af kørerne deltager også i div. Esport-arrangementer hjemme fra deres stue af. Bl.a. har Formel 1 startet deres helt egen liga, mens vi venter på sæsonen går i gang.

Formålet er ikke decideret at holde racerformen ved lige. Formålet har mere karakter af underholdning for kørerne og seerne.
Dog skader det ikke, at få et lille fix bag rattet i den virtuelle verden.

Det meste af F1-verdenen har stille og roligt lukket ned, og sommerpausen er rykket til nu i stedet. De tomme haller og slukkede computere gør, at der ikke bliver udviklet på bilerne lige nu. Men derfor kan kørerne stadigvæk godt udvikle sig.

Lando Norris har, ifølge Motorsport.com, fået en hel harddisk med hjem, fyldt med data og videooptagelser af hans kørsel, som han kan bruge til at lære af sine fejl. Dermed kommer han helt sikkert meget stærkere tilbage, når sæsonen starter. Og mon ikke flere kørere har valgt at gøre brug af dette hjemme hos sig selv.

Lando Norris interviewLando Norris interview
Copyright Bil Magasinet BMF1

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Grosjean fylder år Kinas VGP: Leclerc vinder »