Dagens kører: Max Verstappen

Op til sæsonstarten i Australien vil vi gennemgå alle kørere i feltet, så du er 100% klar til at se dem alle give gas i Albert Park den 15. marts. I dag er vi kommet til det hollandske svar på Kevin Magnussen. Fra familien Verstappen kommer nu: "Mad" Max Verstappen.

Max Verstappen 2020 præsentationsbillede . Copyright Red Bull

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 8/3 2020 klokken 10:03

Denne artikel er en del af BMF1s optakt til 2020 sæsonen. Vi har brugt vinterpausen til at opdatere og aktualisere alle vores kører- og team-sider og i slut-februar og frem til løbet i Australien, vil vi gennemgå dem alle én for én i denne serie

Max Verstappen er søn af den tidligere Formel 1-kører Jos Verstappen og fik sin Formel 1-debut i 2015 for Toro Rosso i sæsonåbningen i Melbourne, Australien, som den yngste kører nogensinde, kun 17 år gammel. Et løb senere blev Verstappen også den yngste kører til at score point, da han sluttede som nummer 7 i Malaysia.

Generelt var Max Verstappens debutsæson krydret med flotte resultater, men også forfriskende kørsel hvor den unge hollænder lavede ting, som hører sig de store Formel 1-mestre til. Nogle af den unge kørers manøvrer endte dog knap så godt, så hollænderen ofte måtte en tur i væggen.

Verstappens bedste resultater var nogle fjerdepladser i Ungarn og USA, hvilket også var Toro Rossos bedste placeringer i denne sæson.

Efter kun fire løb i 2016 avancerede den unge hollænder til moderteamet Red Bull, hvor han hentede en ganske fin 5. plads i mesterskabet.

2017 sluttede med en 6. plads, hvilket både team og kørere højlydt mente skyldtes Renaults manglende evne til at levere en ordentlig hybridmotor. I 2018 løftede Verstappen niveauet og sluttede på 4. pladsen i mesterskabet, og i 2019 steg den nu 22-årige kører et niveau yderligere ved at slutte på en samlet 3. plads - nu med en Honda-motor i ryggen.

Verstappen fortsætter hos Red Bull i 2020 med Alexander Albon i den anden side af garagen.

Se alle vores statistikker, samt en opdateret formkurve for Max Verstappen her: Max Verstappen kørerside på BMF1

Læs desuden om Red Bull Racing hér: Red Bull Racing teamside på BMF1

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Dagens kører: Esteban Ocon Formel 1 løb, uden tilskuere! »