Formel 1 vil være CO2-neutral i 2030

Formel 1 vil være mere miljøvenlig i 2030 og har i dag præsenteret en strategi for bæredygtighed, der skal give Formel 1 et CO2-neutralt fodaftryk. Planen omfatter både bilerne og andre områder inden for sporten.

USA's GP 2019 . Copyright McLaren Media - Glenn Dunbar/LAT Photographic

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 12/11 2019 klokken 09:11

Planen om at gøre Formel 1 CO2-neutral Formel 1 i 2030 er blevet udarbejdet af eksperter inden for miljø og bæredygtighed, Formel 1-teamene, arrangører og andre tilknyttede partnere.

Formel 1 har altid været først med tekniske innovationer, som både bilindustrien og andre tekniske områder har nydt gavn af. Det drejer sig bl.a. om innovationer inden for aerodynamik, sikkerhed, energigenvindingssystemer, navigationsværktøjer og kompositmaterialer.

Nu vil Formel 1 sætte turbo på udvikling inden for miljøvenlige teknologier. Planen kommer ikke kun til at omfatte selve bilerne med den såkaldte hybrid power-unit, men også logistikken, rejser, faciliteter og fabrikker, der har med Formel 1 at gøre.

“FIA hilser dette initiativ fra Formel 1 velkommen. Det er ikke kun meget opmuntrende for motorsportens fremtid, men det kan også gavne samfundet som helhed betragtet” udtaler præsidenten for FIA, Jean Todt.

Planen er også, at alle F1 events i 2025 skal være bæredygtige. Det betyder brug af bæredygtige materialer, hvor brugen af engangsplastik udfases, og alt affald genbruges, genanvendes eller komposteres.

Desuden vil F1 sørge for incitamenter og redskaber, der giver alle fans en mere miljøvenlig måde at komme til og fra løbene på og sikre, at banerne og faciliteterne omkring dem giver alle motorsportsfans en bedre og oplevelse samt giver de lokale, forretninger og andre interesserede parter mulighed for at blive mere involveret i en Formel 1 løbsweekend.

Planen vil dermed omfatte alle, der enten arbejder inden for F1 og FIA samt alle partnere, arrangører, sponsorer og teams.

Formel 1 vil løbende oplyse om konkrete tiltag for at nå klima- og CO2-målene.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Steiner: 2019 har aldrig eksisteret Albon fortsætter hos Red Bull i 2020 »