Albon fortsætter hos Red Bull i 2020

Alexander Albon fortsætter hos som teamkammerat med Max Verstappen i 2020. Det bekræfter teamet i en pressemeddelelse her til formiddag.

Alexander Albon . Copyright BMF1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 12/11 2019 klokken 12:11

Efter at være juniorkører under Red Bulls vinger i Formel 2, blev Alexander Albon tidligere i år forfremmet til andetholdet Toro Rosso. Kort efter, op til Belgiens Grand Prix, blev han forfremmet yderligere til førsteholdet Red Bull, hvor den thai-engelske kører erstattede Pierre Gasly, som til gengæld blev degraderet til Toro Rosso.

Forfremmelsen viste sig som en fornuftig disposition, for Albon har vist væsentlig bedre takter end Gasly, der konstant halsede efter Verstappen, og belønningen er nu kommet i form af en kontraktforlængelse med Red Bull for 2020.

Albon er begejstret for at blive vejet og fundet tilstrækkelig tung til førsteholdet.

“Jeg er virkelig glad for at blive partner med Max igen næste år, og jeg er klar over, hvor heldig jeg er at få denne mulighed,” udtalte Albon.

“Dette år har været helt utroligt for mig, og at få opkaldet fra Red Bull i midten af sæsonen var helt utroligt.”

Italiens Grand Prix 2019. Red Bulls Alexander Albon i interview torsdagRed Bulls Alexander Albon.
Copyright Red Bull Contentpool


“Nu vil jeg bruge læringen fra i år og erfaringerne til at forbedre mig i næste sæson og kæmpe med i fronten,” lød det fra den 23-årige kører.

Et blik ned over sæsonen 2019 viser en kører, som har haft flere crashes og ligesom Gasly ikke har formået et matche Verstappen. Generelt set må man alligevel konstatere, at Albon har klaret sig væsentligt bedre end sin forgænger.

Således har Albon fire slutplaceringer i top-5 og samtidig udplaceret Verstappen med 68 point mod hollænderens 54 i deres syv løb sammen i denne sæson.

Teamchef Christian Horner rystede da heller ikke på hånden, da beslutningen skulle tages.

“Syv placeringer i top-6 taler for sig selv… der er rigtig meget potentiale, der kan forløses, og vi glæder os til at se ham sammen med Max i 2020,” lød det anerkendende fra Horner.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Formel 1 vil være CO2-neutral i 2030 Toro Rosso bekræfter Kvyat og Gasly for 2020 »