Steiner: 2019 har aldrig eksisteret

Set med danske briller har det været en temmelig blandet fornøjelse at overvære den snart afsluttede 2019-sæson. Det har været endnu værre for Haas-bossen Günther Steiner.

USA's GP 2019 . Copyright Haas F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 11/11 2019 klokken 19:11

Med få undtagelser har snorene til de rød-hvide klaphatte hængt slapt ned hos de danske Haas-fans i 2019. Faktisk har der kun været hevet i dem under starterne, hvorefter de har blafret i vinden.

Men hvis det har været en blandet fornøjelse for de danske fans, så har det været en endnu værre oplevelse for Haas’ teamchef Günther Steiner, der sædvanen tro ikke sparer på superlativerne.

“Det er svært i øjeblikket… det er ligesom at have et fodboldhold med 11 forsvarsspillere og ingen angribere - og alle angriber dig,” udtalte Steiner til Motorsport.

“Det hele handler om ‘damage control’.”

xIfølge Günther Steiner har 2019 aldrig eksisteret.
Copyright Bil Magasinet BMF1


“Hvis alle gør deres arbejde og det alligevel ikke virker, så kan du intet gøre. Hver strategi du laver er forkert, fordi du alligevel falder tilbage,” forklarede teamchefen.

“Vi kan intet gøre. Vi sidder bare som en lammet and.”

Trods modgangen i 2019 tror Steiner alligevel på, at teamet vil slå tilbage i 2020 og at den nye sæson bliver en start på noget helt nyt.

“Jeg håber, at vi kan åbne en helt ny bog. Ikke bare en ny side, men en helt ny bog. For mit vedkommende har 2019 slet ikke eksisteret, og vi skal bare glemme, at det har har været her. Det er temmelig udfordrende.”

Haas-kørerne i kamp på hjemmebaneHaas-kørerne i kamp på hjemmebanen COTA. Her med Kevin Magnussen forrest.
Copyright Haas F1


“Måske får det mig til at værdsætte de gode dage mere, når de vender tilbage. Man skal igennem modgang for at opleve medgang,” lød det fra Steiner.

Haas F1s problem kan kloges sammen til en enkelt bouillon-terning: teamet har ikke fundet det rette vindue, hvori deres Pirelli-dæk har kunnet fungere - et problem, som motorleverandøren Ferrari iøvrigt også har kæmpet med hele sæsonen. Noget tyder dog på, at Ferrari har fundet nøglen, men det samme kan ikke siges om Haas.

Haas F1 sluttede sidste sæson - som kun var teamets tredje - på en imponerende femteplads i mesterskabet, mens det amerikanske team øjeblikkeligt kun indtager niendepladsen med 28 point, hvilket er 7 point efter Alfa Romeo på ottendepladsen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Racisme i Formel 1? Formel 1 vil være CO2-neutral i 2030 »