Max om miljødebatten: Stop med at være dramaqueens!

Max Verstappen blander sig nu i miljødebatten. Mens Lewis Hamilton og Charles Leclerc går i økologisk tøj, prøver på at spise vegansk og være så miljøvenlige som muligt, maner Max til besindighed.

Japans Grand Prix 2019 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 25/10 2019 klokken 15:10

Unge aktivister i "Fridays for Future" demonstrerer hver uge for at gøre opmærksom på klimakrise og global opvarmning. Max Verstappen kunne med sine 21 år også være en af dem, men han foretrækker Formel 1 og duften af benzin.

"Jeg kan godt li‘ benzin… Er det i orden, jeg siger det?", spørger han journalisterne i Mexico.

”Jeg bryder mig ikke om elektriske dimsedutter. Okay, jeg kan godt li‘ mit el-løbehjul derhjemme, men jeg kan bare ikke li’ det i en Formel 1-bil".

Miljødiskussionen i Formel 1 begyndte denne uge ved, at Fernando Alonso anklagede Lewis Hamilton for at være en hykler, når han påstod, at han kæmpede for miljøet.

Derefter begyndte en større diskussion om torsdagen op til Mexicos grand prix angående Hamiltons udmeldinger: Hamilton kom under beskydning fordi han reklamerer for sin veganske og miljøvenlige livsstil på de sociale medier.

Alonso kalder det dobbeltmoralsk, når man som Formel 1-kører flyver ca. 200 gange om året og udøver en sport, som belastet miljøet meget mere, end den almindelige borger nogensinde kommer i nærheden af.

Hamilton forsvarer sig med, at han lever vegansk og mere miljøvenlig nu end tidligere.

"Jeg er godt klar over, at miljøet er vigtigt", siger Verstappen. "Men Formel 1 har været her i lang tid, og jeg synes ikke, vi skal overreagere eller begynde at te os som dramaqueens."

Han er sur over, at der skabes panik angående miljøet. Red Bull-køreren siger: "Hvis du ikke kan li‘ det [Formel 1], så lad være med at se det!"

Red Bull show med VerstappenRed Bull show med Verstappen
Copyright Red Bull


Verstappen gider heller ikke blive påduttet, hvad hans skal spise: "Selvfølgelig skal vi være i god form, men det er ikke som inden for løb eller cykelsporten." Så hvis Verstappen får lyst til en burger, så spiser han en.

Hamilton og Leclerc går andre veje: Hamilton har allerede meddelt, at han vil præsentere en hel ny tøjkollektion, der udelukkende består af bæredygtige materialer i samarbejde med Tommy Hilfiger.

Charles Leclerc kommer også snart med en økologisk tøjkollektion: "Jeg prøver på at gøre mit bedste. De små ting tæller. Jeg starter et modemærke og går på udgik efter økologiske materialer."

Debatten slutter næppe her - dramaqueens eller ej.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Overvågning: Skrappe, elektroniske ‘track limits’ Mexicos GP: 1. frie træning. Hamilton topper »