Sainz er sur: For lidt tid i TV

Får midterteamene nok tid i TV, når F1-løbene vises live i fjernsynet? McLaren-køreren Carlos Sainz mener, at der er et problem og fortæller, at han ikke står alene med sin kritik.

Ruslands GP 2019 . Copyright McLaren Media

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 1/10 2019 klokken 10:10

I Sochi blev Carlos Sainz igen "Best of the Rest". Spanieren er en af de bedste i det tætte midterfelt og ligger i øjeblikket nr. 7 i den samlede VM-stilling.

Selv om han kører godt og kæmper en hård kamp i midterfeltet, er der ingen, der lægger mærke til det, slet ikke hvis man ser Formel 1 i fjernsynet, for der bliver kampene i midterfeltet stort set ikke vist.

"Det irriterer mig en smule", indrømmer den spanske McLaren-kører. "Faktisk burde det irritere mit team endnu mere, for hvis man ikke ser deres sponsorer live i fjernsynet, så er det ikke så godt. Mange teams i midterfeltet har allerede klaget over det, så jeg står ikke alene med min mening."

"Jeg har talt med en kollega [en anden kører] om det, og vi er enige om, at de [tv-regiet] går glip af et par dueller. Jeg synes det er kritisk, det samme gør alle andre kørere i midterfeltet. Vi mener, at F1-fans går glip af masser dueller i midterfeltet. Sådanne dueller ser man ikke, når man kører helt fremme", forklarer Sainz.

Rent faktisk har enkelte fans også kritiseret det internationale TV-regi: Efter løbet på Monza måtte Formel 1 komme med en officiel udtalelse, der forklarede, hvorfor man næsten kun viste de biler, der kørte helt fremme.

Gnister efter McLaren-raceren.
<br />
Copyright Motorsport ImagesGnister efter McLaren-raceren.
Copyright Motorsport Images
Copyright McLaren Media


For Sainz‘ chef er den manglende tid i TV også et problem, men han udtaler sig dog lidt mere diplomatisk: "Vi har talt med forskellige arbejdsgrupper", siger McLaren-teamchefen Andreas Seidl og forklarer: "For mig betyder det endnu mere motivation, så vi arbejder endnu hårdere."

På spørgsmålet om, hvorvidt det er et spørgsmål, som kørernes sammenslutning GPDA burde tage sig af, svarer Sainz: "De burde overveje det. GPDA har sikkert vigtigere ting at tage sig til, når nu der kommer nye regler i 2021. Men [TV-problematikken] er allerede blevet nævnt. Vi overvejer nye tiltag for fremtiden. De sidste par måneder har GPDA dog haft mange andre ting at tage sig til. Hvis vi ikke vi var så tæt på 2021, ville GPDA helt sikkert tage emnet op", siger Sainz.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Weekenden i billeder Ruslands GP Binotto giver Leclerc en advarsel »