Regler er regler

Nogle gange hører vi om kendelser i Formel 1, hvor en diskvalifikation blev gennemført med mindst mulige margin, som da Kevin Magnussen blev diskvalificeret i USA i sidste sæson.

Red Bull . Copyright Red Bull

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 3/5 2019 klokken 09:05

Det er muligt, at holdet ikke har opnået noget som helst, ved at overtræde en regel med en lille margin, men hvis ikke FIA håndhæver selv de mindste overskridelser, vil hele regelsættet stille og roligt blive skubbet.

Det måtte Pierre Gasly sande, efter han blev diskvalificeret fra kvalifikationen i Baku.

Red Bull holdchef, Christian Horner, har nu meldt ud, at Gasly blev diskvalificeret for at have overskredet det tilladte benzin flow med blot 0.02 gram.

"Elektronikken burde have forhindret det, men da Gasly fik et tow af en Racing Point bil, smuttede han over det tilladte i et meget kort øjeblik," konstaterede Horner.

Horner tilføjer, at de har oplevet at deres Flow målere sommetider, ikke viser helt præcist, hvorfor han ikke vil udelukke at de faktisk kunne have været på den rigtige side af loven, eller måske meget mere på den forkerte side.

0.02 er så lidt, at det næppe kan have haft en indflydelse, men en regel er en regel, så derfor blev han diskvalificeret.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Christian Horner taler ud om Honda, Verstappen og Han fører VM kampen, men har ingen kontrakt! »