Toro Rosso: OK at være forsøgskaniner

I 2019 skal der bedre resultater på bordet for Toro Rosso, mener Franz Tost – ikke mindst takket være et tættere samarbejde med Red Bull Racing og bedre motorer fra Honda

Brasiliens Grand Prix 2018 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 5/12 2018 klokken 22:12

Teamchefen hos Toro Rosso Franz Tost er en mellemfornøjet mand, når snakken falder på sidste sæson.

I et interview til det tyske bilblad Auto Motor und Sport Tost udtaler Franz Tost, at man hos Toro Rosso godt var klar over, at 2018 ville blive en svær sæson: Honda var inde i en udviklingsfase, Pierre Gasly og Brendon Hartley manglede begge Formel 1-erfaring, og bilen blev ikke videreudviklet, som man havde håbet.

På trods af de langt fra optimale forudsætninger var der dog en del at glæde sig over hos Toro Rosso, bl.a. en fjerdeplads i Bahrain, en syvendeplads i Monaco og en sjetteplads i Ungarn.

Den største udfordring i 2018 var dog, at Toro Rosso til en vis grad var forsøgskaniner for Red Bull hvad angår Honda-motorerne. Tost udtaler, at samarbejdet med Honda forløb godt, og at Honda-motoren både blev forbedret hvad angår holdbarhed og præstation første år i Toro Rosso’en.

Næste sæson udvides det tekniske samarbejde mellem Toro Rosso og Red Bull Racing, og da Honda-motorerne samtidigt skulle have taget et kæmpe skridt i den rigtige retning, regner Franz Tost med, at sæsonen som forsøgskaniner i sidste ende vil være med til at hjælpe både Red Bull og Toro Rosso, når næste sæson går i gang.

Franz Tost udtaler sig ikke om, hvorvidt McLaren også har været forsøgskaniner.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« 13 ud af 21 Leclerc skal være glad for HALO »