Leclerc skal være glad for HALO

Da Fernando Alonsos McLaren blev slynget ind over Charles Leclerc's Sauber, under Belgiens Formel 1 Grand Prix i år, reddede HALO ham mere end først antaget.

Spaniens Grand Prix 2018 . Copyright Alfa Romeo Sauber

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 6/12 2018 klokken 16:12

Mange husker nok, det meget voldsomme uheld i Belgien, hvor Fernando Alonso i sin McLaren, blev slynget ind over Charles Leclerc i Alfa Romeo Sauber raceren.

Flere var hurtigt ude og rose HALO, som den enhed der reddede Leclerc for alvorlige skader, mens andre hårdnakket påstod, at HALO ingen forskel gjorde.

Men nu har FIA fremlagt de undersøgelser, som de foretog efter uheldet, hvor de blandt andet beslaglagde den beskadigede HALO.

Her kan man se, at FIA direkte tilskrive brugen af HALO, som årsag til at Leclerc slap helt uden skrammer.

"Vi har analyseret os frem ti, at forhjulet fra Alonsos racer, som var det der primært beskadigede Leclerc's HALO, ikke ville have ramt Leclerc." lyder det i rapporten.

"Men vi har også analyseret os frem til, at havde der ikke været HALO op bilen, ville Leclerc med stor sandsynlighed være blevet ramt af frontvingen."

Efter løbet var Leclerc også selv, en af dem, der var ude og rose HALO, selvom han tidligere har været modstander af sikkerhedsanordningen, i stil med Kevin Magnussen.

Manden der gennemtrumfede indførslen af HALO, FIA præsident Jean Todt, er netop blevet hædret for at gøre det.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Toro Rosso: OK at være forsøgskaniner Nye aeroregler vil ikke have nogen effekt »