Renault-topchef smidt i fængsel

En af de absolutte topfigurer i bilverdenen og Formel 1 blev arresteret i går i Japan mistænkt for svindel. Det oplyser japanske medier.

Renault RS17 raceren . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 20/11 2018 klokken 21:11

Som bekendt sker der en del i toppen af dansk erhvervsliv for tiden, men i Frankrig kan de også noget, når det kommer til svindel og økonomisk kriminalitet.

Flere japanske medier oplyste mandag, at Renault-bossen Carlos Ghosn – manden, som efter sigende trak Nissan væk fra den økonomiske afgrund og satte den vigtige underskrift, da Kevin Magnussen vendte tilbage til Formel 1 og dermed Renault Sport F1 – er blevet anholdt.

Anklagerne vedrører flere alvorlige sigtelser for økonomisk kriminalitet, herunder at Ghosn skal have skjult dele af sine indtægter i Nissan-koncernens regnskaber og have anvendt bilfabrikkens midler til private formål.

Renault præsentation 2016 - Jolyon Palmer og Kevin Magnussen. Renault Sport Formula One TeamCarlos Ghosn.
Copyright Bil Magasinet BMF1


Ifølge den japanske TV-station NHK har efterforskningen stået på i flere måneder, og, som det er moderne i disse tider, kom svindlen til myndighedernes kendskab via en whistleblower.

Umiddelbart efter at nyheden ramte finansverdenen faldt Renaults aktier med dramatiske 15% og Nissans med 11%.

Ghosn var dybt involveret i Renaults-fabrikkernes tilbagevenden til Formel 1, men hvilken indflydelse arrestationen har på den franske fabriks engagement i F1 vides endnu ikke.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kamp om point og berømmelse i Abu Dhabi Comeback til Kubica i 2019! »