Frankrigs GP: Hot or Not

Frankrigs Formel 1 Grand Prix er tilbage på kalenderen. Vi bringer således den første Hot or Not fra dette løb, i 10 år. Der var meget positivt at sige om dette løb.

Bahrains Grand Prix 2018 . Copyright Ferrari

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 25/6 2018 klokken 09:06

Det er tid til at lave en Hot or Not opgørelse over weekendens Formel 1 Grand Prix, der blev afviklet på den franske Paul Ricard bane.

Nogle gange er der hård kamp om NOT placeringerne, mens det kan være svært at finde en HOT. I Frankrig var det lige modsat.

HOT det var banen.
Den virkede udfordrende, til trods for de store afkørselsarealer. Netop de store afkørselsarealer betød, at der blev gået til den og sat mange overhalinger ind, som måske ikke ville være forsøgt på en bane med større konsekvens.
Til trods for dette, var det sjældent at vi så, at de ikke formåede at holde sig indenfor det aftegnede område.

HOT var Hamilton også. Han havde 100 % styr på løbet fra start til slut. Lidt hjulpet på vej af Vettels kontakt med Bottas i første sving, men der var intet at udsætte på hans indsats. Samtidig viste han en stor glæde ved at vinde igen, hvilket var fantastisk at se.

HOT var Kevin Magnussen også. Han fik det optimale ud af HAAS raceren og formåede at holde den fremadstormende Valteri Bottas i Mercedes, bag sig, over en den omgange.
En 6. plads er mere end blot godkendt.

Frankrigs Grand Prix 2018 - Haas, Kevin Magnussen
Copyright Haas F1


Når vi kommer til not, er der et par indlysende kandidater, men der er ikke stor kamp om pladserne.

NOT var McLaren. Et hold der i år har fået Renault power og som konstant har påstået, at de havde det bedste Chassis, men den ringeste motor, kan bar ikke slutte så langt nede på en bane som Paul Ricard.
Der er rygter om ballade i toppen af McLaren, de bør tale sandt og en udskiftning bør finde sted snart.

NOT var også Romain Grosjean, der endnu engang ikke formåede at tilføre HAAS point.
At han samtidig pev over de andre kørere over radioen, gør det kun mere pinligt.
Franskmanden har fortsat ikke point på kontoen, mens Keven Magnussen sikrede HAAS yderligere 8 point. Han ligner mere og mere en færdig mand i Formel 1, der er bange for at køre race.

Monacos Grand Prix 2018 - Haas torsdag. Romain Grosjean
Copyright Haas F1


NOT var også Williams. At de kommer med på listen, viser også at der ikke var stor kø for at komme på NOT listen, da vi efterhånden er vant til at se dem i bunden.
Men de to kørere viste sig virkelig fra den ringe side i denne weekend. Stroll’s sene uheld, kan dog udelukkende tilskrives holdet, der burde have kaldt ham i pit, efter han havde lavet en stor flatspot tidligere, som var årsagen til hans punktering, der sendte ham i vægen.

Som altid, er I meget velkommen til at komme med jeres kommentere og bud på alternative HOT or NOT kandidater.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Frankrigs GP: Dagen derpå Kevin tilbage på toppen »