Aston Martin Red Bull Honda

Det nye lange navn, kommer vi til at se i Formel 1 fra 2019, hvor Honda afløser Renault som motor-leverandør til Red Bull. Et samarbejde som McLaren lagde grunden til, men som Red Bull ser ud til at høste af.

Kinas Grand Prix 2018 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 20/6 2018 klokken 09:06

Red Bulls samarbejde med Renault har i mange år været meget anstrengt, så da Red Bull og Honda tirsdag annoncerede, at de ville arbejde sammen fra og med næste sæson, var det ikke så stor en overraskelse, slet ikke taget i betragtning den succes søsterholdet, Toro Rosso, allerede har haft med Hondas Power Units.

I første omgang er der indgået en aftale på to år, hvor de nye motorregler kommer. Om samarbejdet vil fortsætte herefter, afhænger meget af hvor langt Honda er med udviklingen af den nye motor, samt ikke mindst, hvor langt Aston Martin er med udviklingen af en Formel 1 motor.

”Partnerskabet med Honda signalerer en ny æra for Red Bull,” kom det fra Dr. Helmut Marko i den fælles pressemeddelelse, der blev sendt ud tirsdag.

”Med Honda Power Units i både Toro Rosso og Red Bull bilerne, giver det nye samarbejde os en god fordel, hvor det vil være Red Bull der står for den overordnede koordinering af materiel.”

”Vi har været ekstremt imponeret over Hondas engagement og fremgang, samt de fælles ambitioner vi har omkring mesterskabet, så vi ser meget frem til det udvidede samarbejde med Honda,” sluttede han.

Red Bull chef, Christien Horner, bakker fuldt ud op om Helmut Markos udtalelser, ved at understrege, at det nye samarbejde gerne skulle ændre fokus for holdet, fra ikke blot at fokusere på enkelte sejre, men til at gå efter det samlede mesterskab igen.

”Med denne nye aftale med Honda, vil vi se starten på en ny og spændende fase i Aston Martin Red Bull’s bestræbelser på at vinde mesterskaber igen,” kom det fra Horner.

”Vi har altid bestræbt os på at indgå aftaler, der bringer os frem. Efter meget moden overvejelse, hvor vi har haft alle spekter oppe at vende, er vi overbeviste om, at Honda vil være med til at hjælpe os til at vinde mesterskaber igen,” sluttede Horner.

Det som McLaren var med til at grundlægge, lader til at komme Red Bull til gode.
Det bliver meget spændende at se hvad den japanske Power kan gøre for Red Bull i 2019.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Williams: Vi har ikke givet op! Renault: Red Bull kommer til at fortryde »