Drømmestart for Alonso i Le Mans

Fernando Alonso kører i år 24-timers løbet i Le Mans og han er kommet godt fra start. Spanieren har i skrivende stund kørt lidt over en time, og fører nu det meget krævende løb.

Fernando Alonso. . Copyright McLaren Media

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 16/6 2018 klokken 16:06

Sidste år annoncerede Fernando Alonso at han ville prøve kræfter med Indycar og prøve at vinde Indy 500, som en del af en plan om at vinde 'The tripple crown'.

En Tripple Crown er ikke en officielt titel, men det er navnet på den bedrift som det er at vinde både Monacos Grand Prix i Formel 1, Indy 500 og Le Mans 24-timers løbet. Alonso måtte udgå af Indy 500 i 2017, og i år prøver han så kræfter med Le Mans for teamet Toyota Gazoo Racing.

Da kvalifikationen blev kørt i torsdags, satte Alonsos teamkammerat, Kazuki Nakajima, raceren med nummer 8 på pole position. Nummer 2 blev Toyota raceren med nummer 7.
Alonso deler raceren med Kazuki Nakajima og Sebastian Buemi.

Alonso er kommet godt fra start og undgik uheld på de første kaotiske omgange. Efter at begge Toyota-racere har afsluttet de to første pitstop-runder, fører de nu som 1. og 2. bil i løbet.

Jenson Button kører også Le Mans i år for det private SMP team.

Der er også mange danskere i aktioner, herunder Jan Magnussen, Marco Sørensen, Nicki Thiim, Christina Nielsen, David Heinemeier Hansson og Michael Christensen. Sidstnævnte fører p.t. GTE Pro klassen! Følg dem på TV2 og TV2 sport hele natten.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hamilton vil ikke fremstå svag Sir Jackie Stewart samlede millioner ind i Monaco »