Party-mode bør blive afskaffet

Som følge af at Mercedes har deres såkaldte ”party-mode”, er der opstået en del ballade i paddocken, hvor flere hold-chefer peger på at den skal gøres ulovlig. Især Red Bull er tydelige i deres holdning.

Mercedes F1 W09 præsenteret på Silverstone . Copyright Mercedes AMG

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 27/3 2018 klokken 12:03

Det kunne lyde som om nogen syntes, at rønnebærrene er sure, når flere hold-chefer langer ud efter Mercedes’ såkaldte ”Party Mode”.

Red Bulls chef, Christian Horner, er dog med til at understrege, at det slet ikke er et problem, at de skruer op for deres motorer. Til gengæld bør der indføres en regel om, at holdene så skal køre med samme motorsætning, som de kvalificere sig med.

”At anvende en speciel kvalifikationsopsætning på motoren er med til at ødelægge sporten,” udtalte Horner til Sky Sports.

Red Bulls seniorrådgiver, Helmut Marco, bakker op omkring Horners udtalelser.

”Denne indstilling kunne være en myte, men hvis der virkelig er en 'Party Mode', kan det være med til at ødelægge det 'party', vi alle ønsker at se,” sagde Marco.

Samtidig med at Red Bull råber op om, at det skal forbydes at have denne specielle indstilling, har de spurgt Renault, om de kan lave en tilsvarende indstilling til dem, så de kan få mere ud af deres motorer også, når der skal køres kvalifikation.

Med dette opnår vi et nyt kapløb, hvor vi vil se, at flere hold vil få svært ved at holde sig til 3 motorer i år.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Australiens GP: Weekenden i billeder FIA og F1 tester to nye biltyper til 2021 »