Årets 2. testdag

Mens Ferrari så ud til at fungere godt på den kolde Formel 1-bane i Barcelona, så det mindre godt ud for Kevin Magnussen og HAAS, der sluttede sidst af alle.

SF-71H - Ferraris 2018 racer . Copyright Ferrari

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 28/2 2018 klokken 14:02

Tirsdagens testdag i Barcelona, var ikke ligefrem en af de bedste for HAAS, der ifølge Kevin Magnussen, ikke fik noget som helst ud af dagen på den kolde bane efter en dag med en del udfordringer og nærkontakt med barrieren.

Men Kevins chef, Günther Steiner, udtaler, at Bahrain ikke er et alternativ til at teste i Barcelona, selvom det vil give holdene langt bedre vilkår.

”Hvis vi skulle teste i Bahrain, vil det blive så meget dyrere, så det vil afholde nogle af de små hold, som os, fra at deltage,” kom det fra Steiner.

”En ting er omkostningen for at få bilen derud, en anden er hele logistikken og det at få eventuelt nye stumper hurtigt frem.”

”Det er ikke ligefrem småting vi sender frem og tilbage mellem testbanen og fabrikken, hver dag. Det er der ikke mange der tænker på, når de foreslår at vi skel teste i Bahrain eller andre steder under varmere klima,” sluttede Steiner.

Ved testen var det Sebastian Vettel og Ferrari der var hurtigst af alle, til trods for en afkørsel tidligt på dagen. Med et forspring til nummer 2, Valteri Bottas, på lige over 3 tiendedele sekund, var der en god margin for tyskeren.

Tredje hurtigst var Stoffel Vandoorne i McLaren raceren, der trods den gode tid, havde en del problemer i løbet af dagen, så de kun fik 37 omgange.

Mens Daniel Ricciardo var hurtigst på første dagen, gik det mindre godt for Max Verstappen, der sluttede som nummer 4, 0,653 sekund langsommere end Vettel.

Renault var igen med i den gode ende, da Sainz placerede sin racer oppe som nummer 5. Dog markante 1,539 sekunder efter Vettel.

Hos Toro Rosso, viste man igen, at Honda har langt mere styr på sagerne, da Gasly kørte hele 82 omgange og sluttede som nummer 6.

På første dagen, havde Renault begge kørere i spil, her på anden dagen, var det Williams der havde to kørere i spil. Robert Kubica kørte 48 omgange, mens Sergey Sirotkin kørte 52 omgange.

Kubica, der måtte se grandprix-sædet gå til Sirotkin, var den hurtigste af de to, næsten 3 tiendedele sekund hurtigere.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Renault til Red Bull: Beslut jer! Derfor tester F1 ikke i Bahrain »