1. testdag i 2018

Mandag blev årets Formel 1 biler, officielt, luftet for første gang. Dagen var præget af dårligt vejr og mange problemer for holdene. Ricciardo sluttede hurtigst af alle i Red Bull raceren.

RB14 . Copyright Red Bull

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 27/2 2018 klokken 12:02

Der er nok ikke så meget man kan udlede af årets første test-dag, men det er første gang vi ser 2018 racerne kører, så derfor er det spændende.

Fernando Alonso startede der hvor McLaren slap sidste sæson, med at være uheldig. En hjulmøtrik sprang, hvilket sendte hans højre baghjul af og ham ud i et spin, efter kun 10 omgange.
Langt fra optimalt for spanieren, der ellers har meget stor tiltro til, at 2018 vil blive et godt år for McLaren.

Alonso kom dog ud igen, til trods for turen i sandkassen, hvilket betød at de endte med at få den nye racer rundt på den spanske bane 51 gange. Alonso sluttede som nummer 7.

Hurtigste mand rundt på den kolde spanske bane, var Daniel Ricciardo i Red Bull raceren, der også viste sig som den mest stabile.
105 omgange lykkedes det for Ricciardo at kører, i den stærkt opgraderede racer, der fortsat kører med kamuflage bemaling.

Red Bull har, modsat de forrige år, valgt at lave deres bil helt færdig, i god tid, hvilket gerne skulle betyde at de vil være med helt fremme fra starten af sæsonen.

I Mercedes var det Valteri Bottas der havde fået chancen, hvilket han kvitterede med, ved at være næsthurtigste mand, kun 0,17 sekund langsommere end Ricciardo.
Bottas fik dog kun tilbagelagt 58 omgange.
Hamilton, der også var med ude, sluttede som nummer 6, mere end 2 sekunder efter Ricciardo.

Ferrari havde valgt at sætte den kolde Icemann, Kimi Räikkönen i deres racer. Den kombination var god nok til at sætte dem ind som nummer 3, 0,327 sekund langsommere end Ricciardo.

Mens de fleste kun testede med en enkelt racer, havde Renault begge deres med. Det var ganske fint, da de placerede sig ind som nummer 4 og 5, med Hülkenberg som den hurtigste af de to.

Den forventede bundprop Toro Rosso, der i år kører med Honda Power, viste ganske god form, da Hartley placerede den ind, lige efter Alonso, som nummer 8, under 2 hundrededele sekund efter spanieren.

Hartley har også efterfølgende været ude og sige, at McLaren har lavet en stor fejl, ved at droppe Honda.
Hartley fik hele 93 omgange under bæltet, hvilket var det næst-højeste antal omgange, der blev noteret.

For HAAS, var det en rimelig produktiv dag. Romain Grosjean blev noteret for 55 omgange, med en tid der var lige under 2,4 sekunder langsommere end Ricciardos hurtigste tid.

Langsomste mand på banen, var lidt overraskende Sergey Sirotkin i Williams, der kun fik kørt 28 omgange, med store problemer.
De endte næsten 24 sekunder langsommere end Ricciardo.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Toro Rosos nye racer Martini forlader Williams »