Abu Dhabis GP: Kvalifikationen - Bottas tager anden pole i træk

Lewis Hamilton lavede en fejl på sit sidste forsøg rundt på Yas Marina Circuit og så var der ikke nogen der kunne true finnens pole position

Bottas . Copyright Mercedes

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 26/11 2017 klokken 05:11

Q3 gik som forventet med begge Sauber og begge Toro Rosso racere ude. Femte mand som røg ud var Romain Grosjean som har kæmpet meget med balancen i raceren hele weekenden.

I Q2 var Kevin Magnussen ude og sætte tider som en af de første og han ender med en flot 14. plads - to pladser foran Grosjean.
Kevin lå dog længetil at sikre sig 13. pladsen, men da Massa til sidst lykkedes med at komme op som nummer 10, sendte det Magnusssen en plads ned og Alonso ud af Q3.

I Q3 var Mercedes dominerende fra første sekund. Hverken Ferrari eller Red Bull havde en chance. Bottas sikrer pole foran Hamilton og de to Mercedes kørere havde næsten 0,5 sekunds forspring til Sebastian Vettel på 3. startplads.

HAAS teamet havde generelt en svær fredag, der påvirkede holdet indsats i kvalifikationen. Først med afkørsler til både Grosjean og Giovinazzi. Dernæst måtte Grosjean vente i garagen mens teamet kæmpede med et elektrisk problem på raceren.

Kevins kvalifikation viste dog, at der er håb forude. Løbet kan udvikle sig i danskerens retning og de vigtige 6 point op til Toro Rosso, er mulige.

Også Daniel Ricciardo manglede den sidste fart i sin Red Bull racer. Under et live interview med Formula1.com fredag aften, udtalte Ricciardo at de mangler at finde ca 3/10 sekund for at kunne kæmpe med om sejren.

Sessionsresultat

Bemærk! Det angivne dæk viser hvilken compound som køreren har sat den pågældende tid på.

P. Kører Team Dæk Tid Omg

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Abu Dhabis GP: 3. frie træning. Hamilton fortsætte Kubica langt fra sikker »