Millioner på spil i Abu Dhabi

I den kommende weekend, afvikles årets 20. og sidste Formel 1 Grand Prix, når ørkenstaten Abu Dhabi ligger varm asfalt til. Men det er ikke kun ære der er på spil, efter Hamilton allerede har sikret sig mesterskabet.

USAs Grand Prix 2017 . Copyright Haas F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 21/11 2017 klokken 08:11

Der er virkelig mange penge på spil i Abu Dhabi.
Det drejer sig om TV pengene.

Mens de 4 første pladser i konstruktørmesterskabet, som er det der afgører hvor stor en andel holdene får i TV pengene, er på plads, er der store chancer for at der bliver rykket godt rundt, på de efterfølgende placeringer.

5. pladsen ligger lige nu til Williams, men tre andre hold kan i teorien også tage den.
Det er Toro Rosso, Renault og HAAS.

Med et Toro Rosso hold, med unge kørere, der endnu ikke har scoret et eneste point, ser det ikke sandsynligt ud, at de kan gøre det.

Pierre Gasly og Brendon Hartley portrætfoto
Copyright Red Bull Contentpool


Hos Renault virker det lidt mere sandsynligt, selvom det ser meget svært ud, da de skal score mindst 33 point mere end Williams i det sidste løb. Deres chance ligger mere i at tage 6. pladsen fra Toro Rosso, som de "blot" skal have 4 point mere end.

Prost og Hülkenberg
Copyright Renault F1


At HAAS skulle kunne rykke helt op som nummer 5, er mere teori end noget andet. da de skal score 35 point mere end Williams.
Men også HAAS kan rykke forbi Toro Rosso, hvorved de rykker en meget givtig plads op, hvis Magnussen og Grosjean hiver 6 point mere hjem til holdet, end Toro Rosso kørerne Gasly og Hartley.

HAAS kan dog med lidt held, hoppe to pladser op, hvis de samtidig scorer blot 2 point mere end Renault. Maksimal spænding for det amerikanske hold.

Bag HAAS er det McLaren der presser dem lidt. men for at det lykkes, skal de score 19 point mere end HAAS, hvilket ikke er lykkedes for dem i et enkelt løb i år.

Chancen for at McLaren rykker op, eller ned, er meget lille.
De kører mere stabilt end på noget andet tidspunkt, i den nye Honda tid, som paradoksalt nok slutter nu. Sauber skal score hele 23 point, hvis de skal væk fra bundplaceringen.

Så det ser ud til, at det store spil, er i midterfeltet. Fra 5 til 8 pladsen, kan alt ske. Vi håber det bedste for HAAS.

USAs Grand Prix 2017. Haas hill på COTA
Copyright Haas F1

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Penge retur til Manor Alonso: Red Bull større trussel end Ferrari »