Tæt samarbejde mellem Sauber og Ferrari i 2018

Sauber var meget tæt på at indgå en aftale med Honda, omkring Power Unit leverancen for 2018 og frem, men valgte at blive hos Ferrari istedet. Nu ser det ud til at de kan blive Ferraris nye B-Hold.

Frédéric Vasseur . Copyright Sauber F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 7/8 2017 klokken 15:08

De nye ejere hos Sauber, har en bedre økonomi med sig, hvilket betyder at de forlader den tidligere aftale med Ferrari om at de leverer et år gamle motorer til dem, til fordel for en ny aftale med Ferrari om, at de leverer de nyeste motorer.

En tilsvarende aftale, havde de på plads med Honda, hvor deres unge udviklingskører, Nobuharu Matsushita, indgik i aftalen, som ville sende Paschal Wehrlein ud af holdet.

Det var også derfor det var Nobuharu Matsushita der testede for Sauber i sidste uge, da aftalen om en test med ham, var indgået inden Sauber fik en ny på plads med Ferrari.

Nu meldes det officielt ud, at Nobuharu Matsushita ikke vil blive en del af Sauber, hvorimod den førerende i F2 mesterskabet, Charles Leclerc, er kommet i spil, som afløser for Wehrlein.

Ferrari har behov for et B-Hold, hvilket mange mente HAAS var, for at få plads til deres unge kørere, inden de eventuelt bliver klar til at kører for dem.

Mens HAAS ikke ønsker at lade Ferrari bestemme over deres sæder, lader det til, at det ikke er noget problem for Sauber.

Så selvom Wehrlein, klart er den hurtigste mand hos Sauber, tyder alt på, at han ikke har et sæde hos dem i 2018.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vettel afviser Ferrari-tilbud Gasly har fuld fokus på Formel 1 »