Wehrlein ude efter 17?

Selvom Pascal Wehrlein har scoret samtlige point, som Sauber har på deres konto i år, ser det ud til at han ikke forbliver i Formel 1 efter denne sæson. Saubers nye aftale med Ferrari sender ham ud.

Pascal Wehrlein og Frédéric Vasseur . Copyright Sauber F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 2/8 2017 klokken 16:08

Der er ikke mange der er i tvivl om, at Pascal Wehrlein er en af de mere talentfulde unge kørere i Formel 1 feltet, men det er desværre ikke kun talent, der afgøre ens skæbne i Formel 1.

Wehrlein, der var tæt på at få det ene sæde hos Mercedes i vinter, da Rosberg valgte at stoppe, er kommet til Formel 1 med Mercedes støtte.

Men mens Ocon, der ligeledes støttes af Mercedes, fik et sæde hos Force India, der kører med Mercedes motor, lykkedes det kun lige akkurat for Wehrlein at blive i Formel 1 i denne sæson, efter Manor gik konkurs, ved at komme ind til feltets absolutte backmarker Sauber.

Sauber har nu fået nye ejere, ejere der har tætte forbindelser til svenske Marcus Ericsson, der ikke gør meget væsen af sig i Formel 1, men som har kontakterne til at blive.

De nye ejere har også højere ambitioner, eller penge til at have højere ambitioner, end de tidligere ejere, hvilket betyder, at de i 2018 vil kører med den nyeste motor fra Ferrari.

Men en del af den aftale, siges også at inkludere at Sauber tager en af Ferraris unge kørere ind på holdet.

Det betyder at Wehrlein står uden et sæde.

Selv med Mercedes backing, ser det ikke ud til at der er plads på nogle af de andre hold der kører med Mercedes motorer, ej heller hos Williams, der forventes at beholde begge deres kørere.

Synd for Wehrlein, men Formel 1 er hård.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« 1. testdag i Ungarn Hülkenberg: Kevin er en ”Verstappen wannebe” »