1. testdag i Ungarn

Den første testdag i Ungarn, var tilegnet de unge kørere, hvilket er en del af aftalen mellem Formel 1 holdene og FIA. Men det er også et tegn på, hvem holdene gerne vil se nærmere på. En af dem var den førende i F2, Charles Leclerc.

Ungarns Grand Prix 2017 . Copyright Ferrari

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 2/8 2017 klokken 09:08

Der blev kørt rigtigt mange omgange på Hungaroring tirsdag, da Formel 1 feltet tog hul på årets anden in-season test.

Alle hold har forpligtet sig til at bruge nogle af deres testdage på deres unge kørere, der er tilknyttet holdene som test og udviklingskørere, hvilket betød, at vi så mange unge, relativt ukendte kørere på banen i går.

En af dem, der dog ikke går under kategorien ukendt, var den førende i F2, Charles leclerc, der absolut ikke skuffede, da han endte som dagens hurtigste mand i sin test for Ferrari.

Mere overraskende var det, at det var Stoffel Vandoorne i McLaren, som så ikke er en af udviklingskørerne, der sluttede som nummer to, efter han hele formiddagen lå som nummer 1.

Men selvom Vandoorne viste gode takter med McLaren raceren om formiddagen, bød eftermiddagen endnu engang på problemer for det hårdt prøvede hold, hvilket betød at han tilbragte det meste af eftermiddagen i garagen.

Et kik på tidstabellen viser, at Mercedes havde to biler på banen, da Valteri Bottas også lå og satte fine tider på banen, ud over Mercedes udviklingskøreren George Russell.
Det skyldes dog ikke, at Mercedes havde fået lov til at teste ekstra, men at Bottas var ude for at teste for Pirelli.

Bottas fik tilbagelagt hele 155 omgange, med de nye Pirelli dæk.

Hos Williams, var det oprindeligt Felipe Massa der var indstillet til at teste for holdet, men da han jo er syg, fik Lance Stroll tjansen, hvilket han kvitterede med, ved at slutte som nummer 5.

Hos Force India, havde man valgt at tage hele to talenter ind til testen, så både Nikita Mazepin og Lucas Auer fik chancen.

Mens Mazepin før har været ude og teste en Formel 1 racer, var det første gang Auer sad i en, hvilket han klarede ganske fint, ved at placere sig ind som nummer 9.

Renault havde hentet deres unge talent, Nicholas Latifi der kører i Formel 2 serien, ind til testen, hvilket han klarede ganske godt, efter en lidt længere indkørsel, ved at placere sig ind som den 7. hurtigste.

HAAS satte den unge amerikanske kører, Santino Ferrucci ind i deres racer. Hvilket betød at han blev den første amerikaner til at kører for et amerikansk Formel 1 hold, siden Danny Ongais kørte for Penske i 1977.

Den amerikanske drøm var bare ikke så god, som alle havde håbet på, da den unge amerikaner havde store problemer med at finde sig til rette i formel 1 raceren.

Sidste udviklings kører, der fik en chance tirsdag, var Gustav Malja, der testede for Sauber. Han sluttede som sidste mand, lige efter Max Verstappen der kørte et meget anderledes testprogram for Red Bull.

Red Bull startede med at have nogle problemer, som de dog fik løst, hvilket ifølge Verstappen, ikke var grunden til at de ikke lå højere oppe.

"Vi fik testet en del nye komponenter og fik indsamlet en masse gode data, så overalt er vi tilfredse med dagens test," sluttede han.

Herunder er dagens resultat:

Placering Kører Hold Bedate tid Antal omgange
1 Charles Leclerc Ferrari 1:17.746 98
2 Stoffel Vandoorne McLaren Honda 1:17.834 72
3 Valtteri Bottas (Pirelli dæk test) Mercedes 1:18.732 155
4 George Russell Mercedes 1:19.231 119
5 Lance Stroll Williams 1:19.866 138
6 Nikita Mazepin Force India 1:19.910 52
7 Nicholas Latifi Renault 1:20.302 54
8 Sean Gelael Toro Rosso 1:20.341 101
9 Lucas Auer Force India 1:20.563 54
10 Santino Ferrucci Haas 1:21.185 102
11 Max Verstappen Red Bull 1:21.228 58
12 Gustav Malja Sauber 1:21.503 108


Onsdag vil vi se Robert Kubica tilbage i en Formel 1 racer, denne gang tilmed i en 2017 version.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ferruci skal teste for Haas F1 Wehrlein ude efter 17? »