Hamilton: Sebastian er respektløs

Lewis Hamilton, som på kontroversiel vis blev påkørt af Sebastian Vettel, Ferrari, under en af safetycar-perioderne i søndagens grand prix i Aserbajdsjan, kalder tyskeren "respektløs" og ønsker ikke at tale med ham.

Barcelona 2017 pre-season test dag 1. Lewis Hamilton i Mercedes . Copyright Mercedes AMG

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 26/6 2017 klokken 13:06

I minutterne efter afslutningen på Aserbajdsjans Grand Prix i Baku, var følelserne uden på kørerdragten hos Lewis Hamilton, Mercedes, som kaldte Sebastian Vettel, Ferrari, for ”respektløs” på grund af denne påkørsel af Mercedes-raceren under en safetycar-priode i løbet.

Efterfølgende har Vettel udtalt, at han vil ringe til Hamilton i denne uge for at rense luften, efterhånden som følelserne er faldet til ro, men ifølge Hamilton, bliver den samtale ikke til noget.

"For det første har han ikke mit nummer," sagde Hamilton, da han blev spurgt om Vettels ønske om at tale med ham om situationen.

"For mit vedkommende er det vigtigst, at jeg taler på banen. Jeg har hørt, hvad han sagde efter løbet, og det virker som om… fordi jeg ikke har været ude og pege fingre efter løbet eller har sagt noget… ja, det er, hvad det er.”

Lewis Hamilton, Mercedes.
Copyright Mercedes AMG


"Men det skete, og jeg synes ikke det var i orden og rigtigt, men det værste for mig var, at jeg tabte løbet på grund af problemet med min hovedbeskyttelse.”

”Alt hvad jeg tænker på er, at tage mig sammen og køre som gjaldt det døden de næste 12 løb. Jeg vil vinde de næste 12 løb."

For Hamiltons vedkommende ligger den største frustration i, at han føler at Vettels efterfølgende påkørsel af Mercedes-racerens venstre forhjul var respektløs og usportslig.

"Jeg har brug for lidt tid til at reflektere over det hele, men i sidste ende synes jeg at det, der skete, var respektløst," sagde Hamilton.

Efter at være bumpet op i Mercedes’ens bagvinge, råbte Vettel over radioen, at Hamilton forsøgte at ”bremseteste” ham. Det afviser Hamilton pure.
"Hvis jeg havde haft en dårlig hensigt med hensyn til min kørsel mod ham, at bremseteste, ja uanset hvad det måtte være, så synes jeg stadig ikke, at det fortjener den slags reaktion fra nogen ... fra den person, du har respekt for og altid viser det overfor på podiet.”

Jeg har altid behandlet ham respektfuldt på podiet, siger Hamilton om Vettel.
Copyright Mercedes


Hamilton understregede også, at der er andre aspekter af Vettels handling.

"Der er mange børn fra andre klasser og kategorier - der er børn på TV, der ser os, og når de ser en flerårig verdensmester, så regner du med, at han ville opføre sig bedre end det. Det er den slags ting, du ser i gokarts og som du lærer, at du ikke må gøre i karts.”

”Jeg håber, at børn ikke kommer til at se det i GP2 og GP3 og derfor så tror, at det er den rigtige vej.”

”Selvfølgelig har alle deres egen mening om sådanne ting, men jeg håber bare, at unge ikke tror at der er sådan du kører. Og at dette ikke et svar på nogen som helst situation eller spørgsmål, du kommer ud for."

At ramme hinandens hjul kan naturligvis ske i kampens hede, men ikke på denne overlagte måde, mener eksverdensmesteren.

"Vi er verdensmestre, vi er de bedste kørere i verden," sagde Hamilton. "Måske, hvis du kører ud af vejen i din gadebil, og du rækker din hånd ud af vinduet, og hvis du svinger lidt til højre. Men det gør vi altså ikke her. Vi har kørt race i årevis. Det gør du bare ikke," lød det fra Hamilton.

Løbet sluttede med Hamilton på 5.-pladsen og rivalen i verdensmesterskabet, Vettel, på 4.-pladsen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Årets vildeste løb: Hot or Not Horner: Sebastian følte, at Lewis testede ham »