Hvad gør Force India nu?

Reelt set har Force India en politik om, at de ikke uddeler teamordrer under løbene. Et standpunkt, der i den grad kom op at vende under seneste løb i Canada.

Force India i aktion i Spanien . Copyright Force Inda

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 13/6 2017 klokken 08:06

Teamet tabte en fjerdeplads - måske endda en mulig podieplacering - i Canada, da Sergio Perez ikke var meget for at give sin fjerdeplads til teamkammeraten, Esteban Ocon, der på friskere dæk måske havde haft held med at køre sig ind på Daniel Ricciardo og sikre en podieplacering til det lyserøde lyn.

De to kørere havde meget forskellige opfattelser af, hvordan situationen skulle opfattes, og hvordan der skulle ageres. Sergio Perez mente, at Ocon ikke på noget tidspunkt kom tæt nok på, til at kunne sætte en reel overhaling ind på sin teamkammerat, mens Ocon åbenmundet var frustreret over, at Perez ikke gav sig, og lod ham få chancen.

Og da Sergio Perez ikke var i stand til at nærme sig Ricciardo, så kunne Ocon se sig selv blive sat fast bagved sin teamkammerat, for derefter at blive overhalet til sidst i løbet af en Vettel, der havde ild i øjnene. Samme skæbne led Perez også.

Men det står dog klart efter weekenden, at holdet stadig ikke viger bort fra princippet om 'ingen teamordrer' - dette blev forstærket senere, da Force Indias hovedmand, Vijay Mallya, senere meldte ud på Twitter, at standpunktet vil blive fastholdt, omend at han nu vil specificere en række guidelines, der skal sikre, at teamet opnår de mest optimale resultater i denne type situationer.

Teamchef Bob Fernley udlægger episoden således:
"Efter deres pit-stops var Ocon lige bagved Perez, men på meget friskere dæk, hvilket gav ham en klar fordel. Vi informerede begge kørere om situationen og overvejede, om vi skulle bytte dem rundt - men i sidste ende valgte vi, at lade dem køre".

"De var hårde mod hinanden, men det var en fair kamp", udtalte Fernley til planetf1.com

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Boullier langer ud efter Honda Williams: Strolls point føles som en sejr »