Kinas GP: Løbsresume. Hamilton vinder

Årets andet løb er overstået. Hamilton vinder foran Vettel, hvilket betyder at de nu står helt lige i kampen om verdensmesterskabet. Verstappen blev nummer 3, efter stærk kørsel.

Australiens Grand Prix 2017 - Løbsbilleder fra Mercedes . Copyright Mercedes AMG

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 9/4 2017 klokken 10:04

Lewis Hamilton havde styr på sagerne, fra start til mål, da han vandt Kinas Formel 1 Grand Prix foran Sebastian Vettel og Max Verstappen.

Men mens det meste af løbet, foregik efter Hamiltons plan, kunne meget være gået anderledes, hvis ikke der havde været saftycar i starten af løbet.

Kevin Magnussen sikrede sig sine og Haas første point i denne sæson, ved at kører et overbevisende løb, der sikrede ham 8. pladsen.

Kevin fik ellers en dårlig start, hvor det var tydeligt at han ikke kunne finde grip ud af startbåsen, hvilket sendte ham ned til Grosjean i den anden Haas racer, men efterhånden som løbet kom ind i en mere stabil face, viste danskeren at han hører til i Formel 1.

Han formåede at passe på dækkene i starten, så han havde mere i dem end de nærmeste konkurenter, på de rigtige tidspunkter.

At Sebastian Vettel valgte at rykke på sliks under den første virtual saftycar, kunne nemt have givet ham sejren, men lige da løbet begyndte at åbne sig for ham, kom der en rigtig saftycar ud, hvilket ødelagde den ellers modige plan.

Trediepladsen gik til Max Verstappen, der også er blevet #DirverOfTheDay, kørte sig op fra en placering som nummer 17, hvilket var noget af en bedrift.
Han blev hjulpet af Saftycar, men måtte gøre det meste arbejde selv.

Mod slut, var Verstappen noget af en tudeprins, da Ricciardo pressede på og han ikke selv kunne formå at komme forbi Grosjeans Haas racer, men det endte som bekendt godt for den unge hollænder.

Spændende at se, at Red Bull nu er med helt fremme, med placering som nummer 3 og 4, mens Bottas havde nogle problemer undervejs.

Hos Renault gik det absolut ikke efter planen, da de sluttede som nummer 12 og 13, med Palmer som den sidste af de to.

Ericsson sluttede feltet af fuldførende biler, som nummer 15, mens McLaren måtte se begge deres biler udgå igen.

Netop McLaren kan dog kun være tilfreds, da Alonso længe formåede at holde en placering i top 10, hvor han lå som nummer 7 da en mekanisk fejl på en trækaksel sendte ham ud af løbet, så altså ikke et Honda problem, som det var med Vandornes racer.

Alt i alt, et rigtigt godt løb, der lover godt for Kevin Magnussen og Haas, samt ikke mindst en tæt sæson.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kinas GP: Løbet LIVE Horner: Verstappen blandt regnvejrs legenderne »