Frustreret Alonso

”Den nye Honda motor har hverken stabilitet eller power," udtaler Alonso, der er ekstremt utilfreds med udviklingen op til 2017 sæsonen, der meget vel kan blive hans sidste i Formel 1.

Billeder fra Japan 2015 . Copyright McLaren Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 9/3 2017 klokken 11:03

Da Fernando Alonso kom tilbage til McLaren i 2015, var det fordi han troede på potentialet i samarbejdet mellem McLaren og Honda.
Han havde forventet, at der selvfølgelig ville være udfordringer i starten, men slet ikke i det omfang de oplevede det.

Første sæson var forfærdelig. Kevin Magnussen fik mulighed for at kører Alonsos racer til åbningsløbet i Australien, efter Alonso var sat på sidelinjen som følge af et mærkeligt uheld under vintertesten.
Kevin nåede ikke engang frem til startgridden, før Honda-motoren eksploderede.

Efter en vildt frustrerende første sæson med Honda-power, så det markant bedre ud for holdet i 2016. Ikke at de kæmpede om podiepladser, men de fuldførte de fleste løb og blev ikke sidst.

McLaren. Barcelona vintertest 2017. McLaren holder mere i pit end den kører på banen
Copyright McLaren Media


Der var mange der havde tiltro til, at Honda havde lært lektien inden 2017-sæsonen, så de nu ville være tilbage blandt de bedste i formel 1 feltet.

Men nej. Det nye design af Honda motoren ser ud til at være en ny katastrofe. Holdbarheden er ikke eksisterende og de lovede ekstra, mange hestekræfter er udeblevet.

Fernando Alonso, der sidste sæson var mere positiv end længe, er nu helt ned i kulkælderen igen og langer kraftigt ud efter Honda.

”Vi imødekommer ikke vores forventninger. Vi er ikke så hurtige, som vi havde forventet og vi er langt efter vores plan for vintertesten," kom det fra Alonso.

”Vi kommer ikke gennem det planlagte program, vi får ikke kørt de omgange vi skal og vi misser vital information, som vi skulle bruge."

”Selve bilen føles rigtig god, helt som den bør føles på nuværende tidspunkt. Jeg er tilfreds med balancen og de justeringer vi foretager, virker som de skal."

”Det eneste problem vi har, er vores power-unit. Der er ingen stabilitet og ingen power. Jeg mener vi er omkring 30 km/t nede på langsiderne i forhold til de andre," lød det opgivende fra spanieren.

Alonso siger dog, at han ikke vil forlade Formel 1, selvom problemerne ikke bliver løst.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Barcelona pre-season test – Dag 6 – Bottas hurtigs Barcelona pre-season test – Dag 7 - Formiddag: Vet »