Honda stærkt bekymret for sæsonstarten

Selvom McLaren til sidst fik gang i maskineriet, er det ikke en underdrivelse, at teamets første vintertest har været tæt på en katastrofe. Det indrømmer motorleverandøren Honda.

McLarens nye chef Zak Brown. . Copyright McLaren Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 3/3 2017 klokken 13:03

McLarens motorleverandør, Honda, indrømmer nu, at de er temmelig bekymrede for, hvordan sæsonstarten i Australien vil forme sig efter en række uforklarlige, mekaniske problemer under denne uges test i Barcelona. Bl.a. var olietanken utæt.

Hondas F1 motorchef, Yusuke Hasegawa, understreger, at det ene af de opståede problemer med den utætte olietank ikke i sig selv er det store problem. Det er mere årsagen til at problemet opstod, der bekymrer japaneren.

”Den første dag havde vi et problem med olietanken,” udtalte Hasegawa i går til den spanske TV-station Movistar. ”Normalt skal olietanken administrere olieniveauet, men i år har vi haft dårlig administration af olien, så det er årsagen til at vi nu må ændre på tankens design.”

Der har været arbejdet en del på McLarens 2017-udfordrer. Barcelona vintertest 2017.
Copyright McLaren Media


”Den anden dag havde vi så et mekanisk problem, og vi kender stadig ikke den grundlæggende årsag til det. Det er noget mere fundamentalt og seriøst, tror jeg.”

”Vi bliver nødt til at finde ud af, hvad der forårsaget dette,”

Hasegawa tror dog ikke, at problemerne vil forhindre McLaren i at stille til start i åbningsløbet i Australien senere i denne måned.

”Olietanken? Nej, bestemt ikke,” beroliger han.

”Det er mere det mekaniske problem. Jeg ved endnu ikke rigtigt med det. Og selvfølgelig bekymrer det mig,” lød det fra Hondas motorchef.

I mellemtiden er den defekte power-unit blevet sendt til Japan til analyse, men ingeniørerne har stadig ikke lokaliseret årsagen til problemerne. Hvis det viser sig, at det bliver nødvendigt et redesigne hele enheden og stille op med en speciel ”Melbourne-udgave”, vil det influere voldsomt på McLarens sæsonstart samt flere løb i kalenderen.

McLaren. Barcelona vintertest 2017.
Copyright McLaren Media


”Ja, det er meningen (at der kommer en Melbourne-unit, red.), men vi har nogle mekaniske problemer, så lige nu diskuterer jeg med Sakura-folkene om næste uges motor (til sidste test, red.).”

Ud ad til holder McLaren og Honda facaden, men iagttagere mener, at der er store spændinger på de indre linjer imellem de to partnere. Det indrømmer Hasegawa, om end kun indirekte.

”I testene, på dette tidspunkt, er det korrekt, at vi skal overkomme en del problemer. Så somme tider må vi diskutere eller forsøge at opretholde en konstruktiv dialog. Men jeg synes, at vi gør det godt, og vi har et meget godt forhold til hinanden,” understregede japaneren.

Imens dramaet foregår bag scenen, forsøger McLarens to kørere, Fernando Alonso og Stoffel Vandoorne, at holde masken og signalere fred, idyl og positivitet. Og ingen misunder dem.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Barcelona pre-season test. Dag 4 - Räikkönen hurti F1's største taber »