Leclerc opgiver første træning

Charles Leclerc skulle have kørt den første frie træning i Abu Dhabi, men den plan er netop blevet ændret.

Charles Leclerc . Copyright Haas F1

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 17/11 2016 klokken 19:11

Næste fredag køres sæsonens sidste første frie træning, fordi her går det løs med løjerne i Abu Dhabi. Ofte benyttes disse træninger til at få nogle af de unge løver i bilerne, hvilket Haas F1 Team blandt andet også havde planlagt til weekenden i Abu Dhabi. Her ville det amerikanske team nemlig have haft deres unge test- og udviklingskører, Charles Leclerc i bilen, men de planer er netop blevet ændret.

Charles Leclerc
Copyright Twitter


Den unge gut fra Monaco vil hellere fokusere på, at fuldføre den sidste runde af GP3-mesterkabet, som også køres i Abu Dhabi.

"Jeg har taget en meget svær beslutning. Jeg har nemlig valgt at droppe den første frie træning for Haas, for at fokusere på GP3 i stedet for, så jeg kan få titlen hjem. Skulle jeg køre den første frie træning for Haas ville det betyde, at jeg skulle hoppe direkte fra Formel 1-bilen og over i GP3-raceren for at køre kvalifikation," skriver Leclerc på Twitter.

Charles Leclerc
Copyright Twitter


Der mangler blot en løbsweekend i denne sæsons GP3-serie som denne weekend foregår i Abu Dhabi. Leclerc ligger p.t. i spidsen af mesterskabet med 29 point ned til Alexander Albon, som ligger på andenpladsen. Der gives 25 point, hvis man vinder det første løb og 15 hvis man vinder det andet løb. Det betyder at der er 40 point at køre om, så Leclercs forspring er ikke helt stort nok til at han kan tillade sig at springe løbet over.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Abu Dhabis GP: Kørernes dækvalg Allison på vej til Mercedes »