COTA vil have GP flyttet

Folkene bag det amerikanske grand prix vil have flyttet et Grand Prix, men det er ikke deres eget.

Mexico . Copyright Red Bull

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 27/10 2016 klokken 11:10

Det mexicanske grand prix kom tilbage på kalenderen i sidste sæson, efter at det havde været væk i en del år. Løbets plads på kalenderen er så blevet lige efter det amerikanske grand prix, fordi de to destinationer ligger tæt på hinanden. Det er dog ikke alle som er glade for, at de to løb ligger tæt på hinanden, så derfor vil folkene bag det amerikanske grand prix frygtelig gerne have flyttet det mexicanske grand prix hen tidligere på sæsonen.

Jolyon Palmer.
Copyright Renault Sport


Chefen for Circuit of the Americas , Bobby Epstein, mener nemlig at de to grand prixers tætte placering skader billetsalget for det amerikanske grand prix.

"Løbet i Mexico havde en stor betydning for vores billetsalg sidste år. Derfor burde man lave en større afstand på kalenderen mellem de to løb, sådan en tre eller fire måneder måske. Havde man to løb i USA ville man jo heller ikke ligge dem lige efter hinanden. Derfor burde man måske ligge det canadiske og mexicanske grand prix lige op af hinanden," lyder det fra Epstein.

Sergio Perez
Copyright Sahara Force India


Årsagen til at man fra COTAs side gerne vil have de to grand prixer, er som Bobby Epstein nævner, at Mexicos Grand Prix skader deres billetsalg. Det skyldes at Austin ligger forholdsvis tæt på den mexicanske grænse, så før i tiden var det attraktivt for mexicanerne at køre op til Austin for at se Formel 1. Nu har de så fået deres eget, så derfor tager de måske ned til Mexico City i stedet. Der er dog stadigvæk 1.500 km mellem de to byer, så man burde kunne deles om de mexicanske Formel 1-fans, der er jo nok at tage af, fordi interessen er stor med to kørere i feltet og måske et kommende team.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vettel: Allison exit betyder intet Ricciardo: Det får os til at se skidt ud »