Italiens GP: 1. frie træning. Rosberg hurtigst

2. løb efter Formel 1 feltets sommerferie, og samtidig sidste løb i Europa, bliver i denne weekend afviklet på den legendariske bane i Monza Park. Sølvpilene med Rosberg og Hamilton var igen hurtigst.

Billeder fra USA 2015 . Copyright Mercedes AMG

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 2/9 2016 klokken 11:09

BMF1 holder weekend på Monza banen, der i denne weekend ligger asfalt til det italienske Formel 1 Grand Prix, som samtidig markere årets sidste Formel 1 løb i Europa.
I den forbindelse samler vi alt hvad vi kan op, om kørere, holdene, strategier og ikke mindst rygter om hvem der skal kører hvor i 2017. Lige nu ved vi, at der officielt er et ledigt sæde hos Williams.

Felipe Massa annoncerer karrierestop - billeder fra Monza 2016
Copyright Bil Magasinet BMF1


Dagens første træning, blev afviklet i bagende som, med en lufttemperatur på omkring 27 grader og en asfalttemperatur på beskedne 33 grader. Temperature som vil stige markant inde den anden træning i eftermiddag.

Stemningsbilleder fra pitten - Monza 2016 torsdag. Start-stop lys hos Ferrari? Eller Red Bull?
Copyright Monzanet.it


Magnussen, er som skrevet tidligere, erklæret klar til at køre efter uheldet på Spa, men om det sidder i ham, må tiden vise.
Selv siger han, at han faktisk er sikker på, at han er klar til at kører endnu hurtigere, nu hvor han ved at bilen er så sikker som den er.

Vi så ham også udfordre bilen på bedste vis i Parabolica svinget, hvor han pressede Renaulten ud over dens formåen og slidede den rundt i den sidste del af svinget. Ikke den hurtigste måde at komme rundt på, men helt klart underholdende at se på.

Efter en opmuntrende indsats fra Renault på Spa, ser det svært ud for Renault i denne weekend, hvor de befandt sig i den bagerste del af feltet i det meste af træningen, hvor de to også sluttede sidst, desværre med Magnussen som bagerste mand.
På Spa startede de også første træning dårligt, så vi kan da håbe på, at de kan finde nogle gode takter frem til anden træning.

Modsat, hvis man lige ser bort fra at Mercedes endnu engang ser meget suveræne ud, ser denne weekend på nuværende tidspunkt, lovende ud for Ferrari, hvor Kimi Räikkönen og Sebastian Vettel indtog pladserne 3 og 4.

I denne weekend, er der også test af HELO systemet.
Jenson Button kørte den første halve time med HELO for McLaren, mens Perez testede i nogenlunde lige så lang tid, for Force India.
Vi vender tilbage med deres syn på sikkerhedstiltaget, der er modnet en del, siden vi så det for første gang.

Perez, der er en af de mest ombejlede kørere for tiden, viste også gode takter for Force India, hvor han placerede sin racer oppe som nummer 5, mens Hülkenbergs afløser i denne træning, Alfonco Celis Jr., kørte en respektabel 12. plads hjem.

McLaren, der klarede sig godt på Spa, ser noget udfordret ud i dag, hvor Button måtte tage til takke med en placering som nummer 11 og Alonso, der sluttede med gearkasseproblemer, så sig selv noteret som nummer 13.

Den nyerklerede pensionist, Felipe Massa i Williams, blev så udfordret af sine tårekanaler, at han måtte tage til takke med en placering som nummer 14, mens Bottas, der ser ud til at tage mindst et år mere med Williams, endte som nummer 7, næsten et sekund hurtigere end Massa.

Hos Red Bull så det også svært ud.
Udskældte Max Verstappen sluttede som nummer 8, mens "elskede" Daniel Ricciardo sluttede som nummer 10.




OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Imola truer Monza Toro Rosso lancerer nyt ur med Casio »