Imola truer Monza

Monza ser ud til, at beholde det italienske grand prix, hvilket man ikke er helt tilfredse med hos Imola-folkene.

Ferrari på rundtur på Monza banen . Copyright Monzanet.it

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 2/9 2016 klokken 11:09

Først så det ud til, at Monza ville miste det italienske grand prix til Imola, fordi den nuværende italienske Formel 1-bane ikke kunne finde økonomien til at afholde flere løb. Eller jo det kunne de godt, men ikke det beløb Bernie Ecclstone ville have, så derfor begyndte han er flirte med Imola. Det blev folkene omkring Monza så sure over, at de fik det italienske motorsports forbund ACI til at hjælpe sig, så en aftale mellem Imola og Formel 1, ville blive trukket i retten, hvis det kom på tale.

Imola
Copyright GP2 Media Series


Nu ser det dog ud til, at Monza alligevel får lov til, at beholde det årlige italienske grand prix, så nu er det folkene bag Imola som truer med en retssager. Chefen for Imola, vil nemlig gerne finde ud af om ACI har handlet lovligt i denne sag eller om de har haft Monzas parti hele tiden.

"Vi vil finde ud af om ACI vil bruge de penge de får fra staten til, at fincancere det italienske grand prix på Monza og om den kontrakt der eventuelt bliver underskrevet mellem ACI, Monza og folkene bag Formel 1 er lovlig. Hvis præsidenten fra ACI skriver under på aftalen, vil dobbeltmoralsk, fordi han ikke har gjort noget for at promoverer, at det italienske grand prix skulle flyttes til Imola," skriver han i en pressemeddelelse.

Michael Schumacher Imola 2006 fredag
Copyright ukendt


Imola har ikke været på kalenderen siden 2006, hvor man valgte at droppe "San Marionos" grand prix, som man ellers havde kørt i en del år. Imola var nemlig på kalenderen fra 1980, hvor man kørte det italienske grand prix på banen. Det var dog kun den ene gang, hvor Imola fik lov at afholde det italienske grand prix, så fra 1981 til 2006, blev løbet på Imola altså kaldet San Marionos grand prix, selvom banen teknisk set ikke ligger i San Marino.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bruno: Massa burde tage til WEC Italiens GP: 1. frie træning. Rosberg hurtigst »