Hamilton tager straffen

Rygterne har floreret længe, men nu er det officielt. Lewis Hamilton tager nye motordele i brug, hvilket også betyder at han bliver straffet.

Lewis Hamilton . Copyright Mercedes AMG GP

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 25/8 2016 klokken 15:08

I Formel 1 er det sådan, at man har X-antal motorer som man må benytte sig af hvert år. Er der 20 løb eller derunder har man fire motorer, mens man i år har fem fordi der er 21 løb. Denne regel gælder både for hele motorer, men også for motordele. Det betyder at man eksempelvis godt må skifte sin power unit, men genbruge tingene fra den gamle power unit også er det kun en ny power unit man har taget i brug. Når man så når et punkt, hvor man har opbrugt de fem lovlige dele man har, så giver det en straf for hver del man skifter.

Lewis Hamilton
Copyright Mercedes AMG


Det punkt er verdensmesteren Lewis Hamilton kommet til nu, så derfor kan han se frem til en straf under weekendens løb i Belgien. Det har briten netop afsløret på det pressemøde som bliver afhold dagen før aktiviteterne på asfalten begynder.

Lewis Hamilton
Copyright Mercedes AMG


Rygterne om motorskiftet har floreret længe, fordi Hamiltons motor kunne måske fortsat holde et par løb endnu, men Mercedes har altså vurderet, at det vil være det bedste for briten, at have en nu motor til løbene på Spa og Monza. De to baner indeholder nemlig en del langsider, hvor det klart er en fordel, hvis man har en helt ny og frisk motor. Det vides dog ikke, hvor mange dele man skifter, men flere medier melder, at man vil skifte dele nok til at sende verdensmesteren ned og starte på sidstepladsen.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Renault forventer fremgang på Spa McLaren: Vi må ikke vælge med hjertet »