• Forside

Toyota: Motorskifte og dårlig kvalifikation

Det blev en blandet kvalifikation for Toyota. Jarno Trulli blev slået ud allerede i anden afdeling, mens Ralf Schumacher blev "best of the rest" efter Ferrari og Renault.

Af: Jesper (jwk@bmf1.dk) d. 26/8 2006 klokken 22:08

Først måtte Toyota tage den tunge beslutning at skifte motoren i Ralf Schumachers bil, så han får en straf på ti placeringer. Derefter døjede Jarno Trulli med så meget understyring, at han ikke kom længere end til anden udskilning. Dermed er der lagt op til et meget vanskelligt løb for Toyota.

Her følger kørernes reaktioner på kvalifikationen:

Jarno Trulli (13. plads, 1:27.973 i anden udskilning):

"Det var en svær dags arbejde for mig. Jeg håbede at klare mig ind i Q3, men det var svært at finde en god balance i dag. Stadigvæk er jeg fortrøstningsfuld for løbet, fordi jeg har foretaget et konservativt dækvalg, og jeg var hurtig og konstant i formiddags og i går.

Jeg tænker mere på løbet end på kvalifikationen, og jeg håber den satsning vil betale sig i morgen. Det vil stadig blive et hårdt løb, og starten vil være altafgørende her, fordi det første sving går nedad og er meget snævert. Men hvis vi kan klare os igennem uskadt, så har vi en god chance for at avancere.

Vi er støt og roligt blevet mere og mere konkurrencedygtige og kanter os tættere på topholdene, så hvis vi kan forblive pålidelige, tror jeg på vi med en god løbsfart kan gøre det godt og kæmpe for en god afslutning."


Jarno Trulli kører ud af pitten i Istanbul

Ralf Schumacher (5. plads, 1:27.569):

"Vores mål var at komme i top fem i kvalifikationen, så det var en god session for os. Bilen føltes god, og vi gjorde det så godt, som vi kunne forvente. Det er naturligvis en skam at droppe ti pladser tilbage på grund af vores forebyggende motorskifte.

Givet den straf, så er vi på en meget god strategi, og jeg tror vi er i en god position til at vinde positioner i morgen. Vi har været konkurrencedygtige hele weekenden, så vi er overbevidste om vores fart, og det er muligt at overhale her.

Sidste år havde jeg et travlt løb, og jeg forventer mere af det samme i morgen. Vores mål er at komme i pointene med begge biler, og jeg tror, det er muligt. Hvis vi kan få en god start, så vil vi være i god stand."


Ralf Schumacher måtte en tur i garagen for at få skiftet motoren.