Button: Formel 1 behøver Ross Brawn

Den konstante og forudsigelige uenighed mellem Formel 1-teamene og FIA vedrørende regelændringerne for 2017 frustrerer både fans og F1-kørere. Kun én person kan løse knuden, og han hedder Ross Brawn. Det mener Jenson Button.

Mercedes teamchef Ross Brawn . Copyright Mercedes GP

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 22/4 2016 klokken 17:04

For nylig offentliggjorde Grand Prix Drivers’ Association (GPDA) et åbent brev, hvori F1-kørerne opfordrede til radikale ændringer i Formel 1-reglementet såvel som ændringer iselve topledelsen af Formel 1. Brevet afstedkom en del kommentarer fra samme ledelse, herunder Bernie Ecclestone, som udtalte, at kørerne efter hans mening skulle blande sig udenom og koncentrere sig om at dreje på rattet og træde på speederen.

I et usædvanlig åbent interview med den amerikanske sportskanal ESPN træder tidligere formand for GPDA og nuværende McLaren-kører Jenson Button nu frem og udtaler, at der efter hans mening er brug for, at en ekspert uden for sporten træder ind og tager kontrol over processen med regelændringer for at få sporten i en ny retning.

Button mener, at tidligere teamchef Ross Brawn ville være den ideelle kandidat til jobbet.

Jenson Buton
Copyright Allan Haslund


"Du kommer aldrig til at få alle holdene til at blive enige om en aftale, aldrig, og problemet lige nu er, at samtlige teams netop skal blive enige," sagde han. "I øjeblikket er det meget svært, og FIA har udtalt, at de måske bør have fuldstændig kontrol over reglerne, hvilket måske også er rigtigt - måske.”

"Mit team (McLaren, red.) bryder sig ikke at jeg udtaler mig, som jeg gør, men nogle gange er det altså nødvendigt med en person uden for sporten.”

”Så længe de har den rigtige retning, forståelse for sporten og på visse områder samtidig får hjælp fra eksperter omkring sporten, f.eks. vedrørende bilen og aerodynamik, eller hvad det nu kan være. Måske skal beslutningerne træffes af en eller anden, som slet ikke er involveret i sporten."

Det er interessant, at Red Bulls teamchef Christian Horner tidligere også har foreslået Brawn som kandidat til en sådan rolle baseret på hans erfaring i ledende stillinger hos Mercedes, Brawn GP, ​​Honda, Ferrari og Benetton. Button vandt sin 2009 VM-titlen med Brawns team og har derfor en vis baggrund for at foreslå sin tidligere chef – vel at mærke hvis ellers briten kan lokkes ud af sin selvvalgte pensionering.

Ross Brawn.
Copyright Mercedes GP


"Ja, Ross ville være perfekt. Jeg tror Ross ville være fantastisk. Og jeg er sikker på, ​​at alle tror på Ross og alt hvad han har opnået og står for. Hvis bare han er interesseret i at gøre det, men jeg er ikke sikker på at han vil, for jeg ved, at nyder sit fiskeri."

Button siger, at kørerne ikke har en politisk interesse i deres opfordring men alene ønsker at gøre sporten mere spændende for dens fans.

"Som kørere ønsker vi ikke at ændre verden. Vi er bare meget følelsesbetonede om, hvad vi gør, og vi elsker vores sport.”

Brawn og Hamilton.
Copyright Daimler Benz


”Især de ældre gutter vi har med. De husker hvordan det var, når vi tidligere stod ud af bilerne og følte os svimle, fordi det var så fysisk. Før handlede det om, hvor store dine n**** var, hvor høj hastighed du turde tage kurverne med og hvor stærk din nakke var. Nu er det en helt anden situation,” mener Button.

"Teknisk bilerne er mere avancerede, og det tager en masse hjernekapacitet, men dermed er der også en hel masse andre ting, du går glip af.”

”Jeg synes, ​at vores meninger er vægtige, men jeg tror ikke på, at kørernes mening får ændret på reglerne, og det forstår jeg udmærket, for vi er følelsesbetonede i vores tilgang og den forretningsmæssige side af sagen er slet ikke vores område. Men som kørere ønsker vi at hjælpe så meget som vi kan, for at få denne sport i en god retning, så vi og vores fans kan elske den.”

”Fordi, uden fans eksisterer sporten ikke," slutter Button.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ligesom i 2014 Alonso: Jeg er stadigvæk den bedste »