Ny Spy-gate på vej?

Mercedes AMG's High Performance Powertrains medarbejder, Benjamin Hoyle, er blevet centrum for en retssag, efter at han tidligere på ugen blev beskyldt for at have stjålet fortroligt data forud for et planlagt skifte til Ferrari.

Malaysia GP 2015 . Copyright Mercedes AMG

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 10/12 2015 klokken 08:12

I retssagen kræver Mercedes, at alle dokumenter og data, som menes at være stjålet, bliver leveret tilbage. Ydermere vil Mercedes også have kompensation for alle udgifter i forbindelse med retssagen. Det mest bemærkelsesværdige punkt i retssagen er dog, at Mercedes vil sikre sig, at Benjamin Hoyle fratages muligheden for at blive ansat hos Ferrari såvel som noget andet hold i hele 2016 sæsonen.

"Et sagsanlæg mellem Mercedes AMG High Performance Powertrains og medarbejderen er undervejs," fortalte Mercedes tidligere på ugen til Bloomberg.

"Selskabet, Mercedes, har taget alle nødvendige og lovmæssige skridt for at beskytte deres intellektuelle ejendomsret."

Benjamin Hoyle var en af fire teamledere, som blev ansat af Mercedes i 2012. Det var forventet, at Hoyle ville blive ansat hos Ferrari, når hans kontrakt med Mercedes udløber den 25. december i år.

Der har tidligere på ugen været spekulationer om, hvorvidt Hoyle forsøgte at bryde den tillid, som han har haft med Mercedes, vel at mærke inden han forsøgte at stjæle data, da han tidligere på sæsonen blev forflyttet til en anden afdeling.

Autosport fik tidligere på ugen adgang til anklageskriftet, som beskriver, at Hoyles handlinger bevidst var blevet udført med henblik på at bryde det tilhørsforhold, som han havde med Mercedes, og at Hoyle og potentielt Ferrari derved fik en ulovlig fordel.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Næppe plads til Kevin Button overvejede at stoppe »