Monza mere værd end penge

Værdien af det italienske Grand Prix på Monza kan ikke gøres op i penge, mener Monisha Kaltenborn.

Monza High Speed Train . Copyright Pirelli

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 12/9 2015 klokken 17:09

Der er i disse dage meget fokus på Monza og den historiske banes fremtid i Formel 1. Efter næste sæson kan det nemlig være slut med Formel 1 på Monza.

Monisha Kaltenborn
Copyright Sauber Motorsport


Banens kontrakt udløber efter 2016, og skal den fornyes, vil Bernie Ecclestone have flere penge fra arrangørerne. Som det er nu, betaler arrangørerne af det italienske Grand Prix nemlig et lavere beløb til Ecclestones kasse end de øvrige løbsarrangører. Saubers Monisha Kaltenborn, mener dog det er fair nok, at de betaler mindre.

"Et løb som det her handler ikke om at skabe finansiel profit. Den tankegang med, at der skal tjenes flere og flere penge, må og skal stoppes. Penge dikterer alt for meget, i dag er det Monza, der er truet af den grund, men næste gang er det måske Monaco. Vi er nødt til at beholde de historiske baner, de er mere værd for Formel 1 end penge," udtaler Kaltenborn.

Billeder fra BMF1 turen til Monza 2012
Copyright Ewert Foto


Hun bakkes op,af den fanundersøgelse, som GPDA lavede for noget tid siden. Her svarede 71% nemlig, at det italienske Grand Prix på Monza var vigtigt for kalenderen. 75% svarede i øvrigt Monaco og 68% svarede Silverstone.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Force India regner med Perez McLaren vil ikke stå i vejen for Kevin »