FIA fjerner starthjælpen

FIA arbejder på at mindske hjælpen til kørerne, så det ikke er holdenes mandskab, der vinder løb, men i stedt de kørere, der faktisk kører i bilen. Nu fjernes starthjælpen.

Starten . Copyright Daimler Benz

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 10/7 2015 klokken 10:07

Det er ikke flygtningepolitik, FIA tænker på, når de vil fjerne starthjælpen i Formel 1, men derimod den hjælp, kørerne får fra pitten til at lave den bedst mulige start.

FIA lancerede sidste år et initiativ, der skal føre mere og mere af bilens opsætning og kontrol tilbage til kørerene, vedtaget under artikel 20.1 i Formel 1 reglementet.

Artikel 20.1 siger i bund og grund, at en kører skal kunne køre sin bil alene og uden hjælp.

FIA har ikke været så naive, at de ville fjerne alle hjælpemidler på én gang, og det betyder, at de forskellige indgreb bliver indført løbende.

Det hele startede med, at man begrænsede den information, kørerne måtte få over radion for at få dem til at tænke lidt mere selv. Denne del bliver monitoreret af FIA under løbene.

Vi har endnu ikke hørt noget om eventuelle straffe, selvom vi flere gange har hørt radiobeskeder, der var på kant med de nye regler.

Nu er tiden så kommet til starterne, hvor kørerne nu selv skal afgøre, om de giver bilerne den mængde gas, der giver den bedste start, samtidig med at de selv skal finde det rigtige koblingspunkt.

Det bliver spændende at se, hvor meget ekstra hjulspind det giver i Belgien, hvor dette tiltag introduceres.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Falsk pit stop er forbudt Magnussen på ønskelisten hos flere teams »