Magnussen på ønskelisten hos flere teams

Set med danske briller er 2015-sæsonen blevet et varmt navn fattigere, da Kevin Magnussen blev tildelt stillingen som reservekører hos McLaren. Ifølge en avis er danskeren dog stadig et hot navn blandt flere teams.

Kevin Magnussen . Copyright Mercedes AMG

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 10/7 2015 klokken 22:07

Tjansen som Formel 1-reservekører sender ofte et ellers hot navn i glemselen, men ikke i Kevin Magnussens tilfælde. Selv om der har været stille omkring danskeren på det seneste, tyder noget på, at teamcheferne stadig holder et vågent øje med den 23-årige dansker.

Med henvisning til ”unavngivne kilder” skrev Berlingske således forleden, at Magnussens første sæson i Formel 1 har sat et solidt aftryk i flere teamchefers hukommelse, og at mindst to teams på gridden har hans navn stående øverst på ønskelisten.

Kevin Magnussen.
Copyright McLaren Media


Det eneste, der blokerer for, at Magnussens navn for alvor begynder at cirkulere i fuld offentlighed, er, at de pågældende teams' kørere endnu ikke selv har valgt at sige farvel – eller få sparket.

Det er velkendt, at Formel 1 svinger imellem hysteriske rygter og total lukkethed omkring kørerudskiftninger. I dette tilfælde skyldes de manglende informationer sidstnævnte, hvilket betyder, at Berlingskes kilder ikke ønsker at afsløre navnene på de teams, der ønsker den hurtige dansker på lønningslisten.

Skal der herfra peges på en mulighed, kunne det være Williams F1, der tidligere har udvist interesse for Kevin Magnussen. Således har vedvarende rygter i den seneste tid peget på, at teamets ene kører, finnen Valtteri Bottas, er på vej til Ferrari, og holder det rygte vand, kunne et sæde i det traditionsrige britiske team udmærket være en mulighed for Magnussen.

Sætter Magnussen sig snart i sædet igen?
Copyright McLaren Media


Da McLaren formastede sig til at hyre en spanier ved navn Fernando Alonso, blev Magnussens Formel 1-fremtid midlertidigt punkteret, og selv om CEO Ron Dennis afviser enhver tanke om fyring af ex-verdensmesteren Jenson Button, så klæber rygterne som danalim, at briten hænger på yderste mandat og kan blive skiftet ud med Magnussen.

Når det Woking-baserede team så stædigt holder fast i, at alt er fryd og gammen i familien, kan det skyldes, at man har rigeligt at se til for tiden. Alene at få motorleverandøren Honda til at præstere, hvad forventningerne var skruet op til, giver rigeligt stof til snak i frokostpauserne.

Så al snak om kørerudskiftning er indtil videre bandlyst i Woking.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« FIA fjerner starthjælpen Produktivt møde i WMSC »