Bernie: Formel 1 skal være farligere

Med et kontroversielt forslag om at gøre Formel 1 langt mere farligt, kompromisløst og showpræget end det er i dag, læner Formel 1-bossen Bernie Ecclestone sig utvivlsomt op af verbale øretæver fra de mere politisk korrekt indstillede.

Bernie Ecclestone . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 28/10 2016 klokken 11:10

Formel 1 er blevet for slapt og tilgivende, hvis man spørger F1-bossen Bernie Ecclestone. Han ser helst, at der indbygges betydeligt mere risiko i fremtidens løb, end tilfældet er i dag, hvor store afkørselsarealer tilgiver køreren enhver fejl. Derfor vil han nu skubbe på for ændringer.

Et af forslagene går på, at genindføre lidt af risikofaktoren ved at bygge mure rundt om svingene for at forhindre, at kørerne går bredt ind i kurverne.

"Jeg har sandsynligvis været kritiseret af stort set alle, fordi jeg ønsker at bygge 40 centimeter høje mure omkring svingene. De bliver jo ved med at sige, at de ikke må køre udenfor banen… og jeg garanterer for, at det vil de heller ikke gøre,” er Ecclestone citeret for at sige ifølge Reuters.

Nico Rosberg tæt på barrieren i Baku. Sådan bør det se ud i samtlige sving på kalenderen, mener Ecclestone.
Copyright Mercedes AMG


"I (gamle dage, red.) dage, og det sker heldigvis ikke igen, kom folk til racerløb og var klar over, at nogen kunne blive slået ihjel. I dag kommer folk til racerløb og ved, at ingen vil blive dræbt. Hvilket er godt."

Ecclestone mener alligevel, at F1 bør tilføres noget mere drama, f.eks. efter ulykker, ved at holde tilskuerne uvidende og lade dem gætte, om en kører er skadet eller ej. Et kontroversielt forslag fra F1-bossen tager afsæt i Fernando Alonsos voldelige afkørsel, hvor spanieren var blind passager i en temmelig dramatisk flyvetur ind i barrieren under Australiens Grand Prix i år.

"Det Fernando kom ud for i Australien ... du ville ikke tro, at han selv kunne gå væk (fra den smadrede McLaren-racer, red.). Hvad vi bør gøre, er, at have store afskærmninger hele vejen rundt (om ulykkesstedet, red) få ambulancen ind ... og tage ham væk. Han bliver så transporteret til hospitalet og senere kan det så meddeles, at han, gudskelov, er udskrevet igen.”

”Det er lidt showpræget, men folk kan lide det,” lød det fra Ecclestone.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Max vil til at holde mund Rosberg og Bernie er gode venner igen »