Abiteboul forsvarer den manglende bil

Renault havde indkaldt til en stor lancering af holdet, forud for 2020 sæsonen, i går i Paris. Men de valgte ikke at tage deres nye bil med, til manges undren. Nu forklarer Abiteboul hvorfor.

Cyril Abiteboul . Copyright Renault

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 13/2 2020 klokken 10:02

Renaults holdchef, Cyril Abiteboul, er efter en billøs lancering af Renault Formel 1 holdet 2020, ude og forsvare deres valg.

"Hvis man har sin bil klar, så lang tid før den første test, har man ikke optimeret sin udvikling rigtigt," kom det fra Cyril Abiteboul.

"Dem der tror på, at de biler der bliver vist frem til holdenes præsentationer, er de biler vi vil se til vintertestene, er naive," kom det yderligere fra franskmanden.

"Vi tog beslutningen sidste år, efter præsentationen, hvor der var mange ude og kommentere på vores design, uden at tænke over, at det bare var en show bil."

"Vi kunne godt have haft en bil med igen i år, men det ville igen kun være en bil der blev bygget med det ene formål og altså ikke en bil, der ville vise ret meget af hvordan den endelige bil vil blive, hvilket i sidste ende vil være spild af penge og arbejde," sluttede Cyril Abiteboul.

Han har fat i noget, men når et hold som Red Bull, vælger at tage bilen direkte ud på banen efter præsentationen, er de nok ret langt med deres bil, hvilket kan være en fejl, men måske også en fordel.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vettel og Leclerc er ligemænd McLaren præsenterer MCL35 »