Sebastian Vettel

Sebastian Vettel . Copyright Ferrari Media

Sebastian Vettel prøvede for første gang kræfter med en Formel 1 racer tilbage i 2005, da han blev hyret ind som tester hos Williams.

I 2006 var det så Sauber, der overtog Vettels stærke egenskaber som ung og utrolig hurtig testkører. En rolle han blev tildelt i 2007 sæsonen, hvor han dog hurtigt blev kapret som Grand Prix kører hos Toro Rosso holdet, der ejes af Red Bull, hvor Vettel var tilknyttet talent udviklingsprogrammet.

2008 blev det helt store gennembrud for Vettel, da han i den underlegne Toro Rosso racer sikrede sig såvel pole position som sejren i det italienske Formel 1 Grand Prix på Monza.

Den stærke indsats for Toro Rosso betød, at Sebastian Vettel i 2009 blev hentet over til det store Red Bull hold, hvor han blev makker med den erfarne australier Mark Webber.

Allerede i sin første sæson for Red Bull viste den unge tysker, at han var hurtig, og at det med at køre en hurtig omgang meget hurtigt, var noget han havde styr på. Det blev til 4 pole positions, 8 podie placeringer og 3 hurtigste omgange i 2009.

2010 blev et endnu bedre år for Vettel, og selvom han gennem hele sæsonen lå efter Webber, var det ham der løb med verdensmesterskabet efter et utroligt spændende sidste løb på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi.
Med dette verdensmesterskab blev Vettel den yngste verdensmester i Formel 1.

2011 blev for alvor Vettels år, da han helt suverænt sikrede sig mesterskabet med 4 løb tilbage. Han blev således den yngste dobbelte verdensmester i Formel 1 historien.

Sebastian Vettel. Copyright Getty Images/Red Bull Racing

I 2012 sikrede den unge tysker sig endnu et mesterskab, men efter en usikker start på sæsonen, var det Vettel, der var i jægerens rolle, og først i det sidste løb i Brasilien lykkedes det ham at sikre sig sit tredie mesterskab, med kun 2 point ned til Alonso.

2013 blev endnu en succesfuld sæson for den hurtige tysker. Efter en lidt svingende start på sæsonen, hvor det faktisk så ud til, at Fernando Alonso måske ville vippe ham af pinden, skruede Vettel op for tempoet i anden halvdel af sæsonen. Vettel gjorde rent bord ved at vinde sæsonens 9 sidste løb i streg - sammenlagt sejrede han i 13 ud af 19 løb og blev således en aldeles suveræn verdensmester. 4 mesterskaber på stribe! Hvem skal dog stoppe ham?

Sebastian Vettel Copyright Getty Images/Red Bull Racing

I 2014 blev der vendt op og ned på mangt og meget i Formel 1. Nye, omfattende regelændringer betød, at alle teams skulle bygge en helt ny racer op fra bunden, og især overgangen til turbomotorer fik stor betydning for magtbalancen på asfalten. Red Bull var pludselig ikke teamet med den bedste bil, og Sebastian Vettel kæmpede indædt med at tilpasse sin kørestil til den nye racer. Det lykkedes aldrig rigtig for ham, og 2014 blev alt i alt en skuffende sæson, hvor den sejrsvante tysker alt for ofte måtte se andre kørere indtage podiet. Kun 4 gange i løbet af sæsonen nåede Vettel på podiet, og status blev en skuffende 5. plads i det samlede regnskab.

Ved sæsonafslutningen blev det offentliggjort, at Vettel i 2015 kører for Ferrari. Efter 6 sæsoner hos Red Bull var det blevet tid til at søge nye udfordringer, og skiftet til Ferrari virker logisk for begge parter. Vettel virkede i 2014 synligt frustreret og utilfreds med situationen hos Red Bull, og Ferrari trænger til nyt blod og friske input efter 5 sæsoner, hvor Fernando Alonso har svinget taktstokken. Vettel bliver teamkammerat med Kimi Räikkönen, som han efter sigende har et fint personligt forhold til, og nu glæder vi os til at se, om tyskeren kan kopiere sin landsmand Michael Schumachers bedrift fra sin tid hos det stolte italienske team.

2015:Efter skidt sidste sæson hos Red Bull uden sejre og med blot fire besøg på podiet, var Sebastian Vettel klar til at prøve kræfter med sit drømme team Ferrari. Hos Ferrari blev Vettel sat sammen med sin gode ven Kimi Raikkonen, så der var håb om at Vettel endelig var kommet til et team, hvor han kunne finde ro uden at skulle bøvle med sin holdkammerart. Det lykkedes og da sæsonen var over lå Vettel nummer tre i kørermesterskabet og Ferrari var sluttet som nummer to i konstruktør mesterskabet. På vejen mod disse flotte resultater havde Sebastian Vettel snuppet sejren i Malaysia, Ungarn og Singapore og ud over disse sejre var det blevet til yderligere ti podieplaceringer, hvilket er en var en del bedre end tyskerens sidste sæson for Red Bull.

2016: I 2016 sæsonen skal Vettel igen køre sammen med sin gode ven finske Kimi Raikkonen. Der er ingen tvivl om at Vettel og Ferrari gerne vil hente mere ind på Mercedes i 2016 sæsonen, spørgsmålet er så bare om det kan lade sig gøre. Og hvis det kan lade sig gøre kan Sebastian Vettel så ved man aldrig om Sebastian Vettel endnu en gang skal kæmpe med om en VM-titel.

Sebastian Vettel Copyright Ferrari MediaDiverse oplysninger
NationalitetTysker
Fødselsdag03/07 1987
Antal sejre53
Antal poles57
Antal point i karrieren2985
Antal startede grand prix'er241
Team 2020Ferrari (Kører)
Vis alle pole positions


Formel 1 karriere


År Rolle Team Nr
2006 Fredagskører BMW Sauber -
2007 Fredagskører BMW Sauber -
2007 Kører BMW Sauber 10
2007 Kører Scuderia Toro Rosso 19
2008 Kører Scuderia Toro Rosso 15
2009 Kører Red Bull 15
2010 Kører Red Bull 5
2011 Kører Red Bull 1
2012 Kører Red Bull 1
2013 Kører Red Bull 1
2014 Kører Red Bull 1
2015 Kører Ferrari 5
2016 Kører Ferrari 5
2017 Kører Ferrari 5
2018 Kører Ferrari 5
2019 Kører Ferrari 5
2020 Kører Ferrari 5


2020 sæsonen


Nr. Løb Team Placering Årsag Point
I alt i 2020 0
Sidste år

Formkurve for Sebastian Vettel 2020