Charles LeclercCharles Leclerc er en 18-årig gut fra Monaco, som er test og udviklingskører for Ferrari, samt Haas F1. Han har ind til videre været ude at køre en fredagstræning, hvilket skete i Silverstone, da han testede for Haas.

Leclerc fik sin motorsportsopdragelse på en go-kart bane i den franske by Brignoles, en bane som var ejet af Jules Bianchis far. Derfor var der et tæt bånd mellem den 18-årige Leclerc og den nu desværre afdøde Jules Bianchi. Begge kørerne formåede også at opnå titlen som netop test og udviklingskører for Ferrari. Derfor udtalte Charles Leclerc da også at han savnede Jules, da den unge gut fra Monaco skulle teste for Ferrari til in-season testen på Silverstone tidligere i år.

Til daglig køre Charles Leclerc GP3 for ART Grand Prix, hvor det ind til videre er blevet til to sejre i denne sæson, samt en nuværende føring af mesterskabet. Inden Leclerc begyndte at køre GP3, kørte han i øvrigt Formel 3, hvor han bl.a. hentede en flot andenplads i det traditionsrige løb i Macau.

Charles Leclerc
Copyright Twitter


Diverse oplysninger
Fødselsdag16/10 1997
Team 2018Sauber (Kører)


Formel 1 karriere


År Rolle Team Nr
2016 Testkører Haas F1 Team -
2017 Kører Sauber 37
2018 Kører Sauber 16


2018 sæsonen


Nr. Løb Team Placering Årsag Point
I alt i 2018 0