Wolff: Lad være med at provokere Ferrari!

FIAs præsident, Jean Todt, har slået til lyd for at hæve Ferraris historiske vetoret i Formel 1, men nu advarer Mercedes’ teamchef Toto Wolff om at lade være med at provokere Maranello-fabrikken.

Malaysia GP 2015 . Copyright Mercedes AMG

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 15/3 2018 klokken 14:03

Det er velkendt, at Ferrari har en historisk vetoret overfor regelændringer i Formel 1. Det historiske element stammer fra 1970’erne, hvor de røde biler var eneste udfordrere til mastodonten Ford, som leverede motorer og chassiser til resten af gridden.

For at undgå, at Maranello-fabrikken blev kørt helt over af Ford, fik gamle Enzo Ferrari tilføjet til regulativet, at han til enhver tid ville have vetoret overfor den store konkurrent, så den sorte hingst i det mindste havde en rimelig chance i mesterskabskapløbet.

Men tiderne er anderledes nu, og ifølge FIAs præsident Jean Todt bør der gøres op med denne regel og skabes forandring i F1, hvormed der fremadrettet i større grad vises hensyn til de private og økonomisk pressede teams.

Kan F1 undvære Ferrari? Her er det Kimi Räikkönen under Østrigs Grand Prix 2017.
Copyright Ferrari


Et af midlerne er et budgetloft, men det kæmper både Ferrari og Mercedes imod. Således har Ferraris præsident, Sergio Marchionne, ved flere lejligheder truet med at trække de røde racere ud af Formel 1, hvis de foreslåede regelændringer bliver vedtaget.

Nu går italienerens forbundsfælle og konkurrent, Mercedes’ teamchef Toto Wolff (billedet øverst), officielt ud og advarer Todt (og os andre) om, at Marchionnes trusler skal tages endog meget seriøst.

"Lad være med at provokere Sergio Marchionne," sagde Wolff, da han for nylig blev spurgt om Ferrari-præsidentens trusler om at forlade F1.

Sergio Marchionne
Copyright Ferrari Media


"Jeg tror, at F1 har mere brug for Ferrari, end Ferrari har brug for F1.”

"Og han (Marchionne, red.) har en forståelse for og en vision om, hvad DNA’et i F1 skal repræsentere for Ferrari. Han er lige til og siger tingene lige ud af posen. Hvis han ikke ser nogen værdi for sit brand, trækker han sig bare ud. Meget let og uden at fortryde.”

”Så lad være med at provokere ham,” lød rådet fra Wolff.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Perez overvejer fremtiden Sæsonoptakt: Bunden »