Visir-forbud på vej

Eller i hvert fald forbud mod at rive visiret af og smide det på banen.

Kevin Magnussen . Copyright Renault Sport

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 12/5 2016 klokken 15:05

Kørerne har mange vigtige hjælpemidler som hjælper dem til at overleve et Formel 1-løb. En af de vigtigste hjælpemidler er hjelmen som gør at kørerne ikke bliver slået ud af ting som rammer dem i hovedet. På hjelmen sidder der som bekendt et lag af visirer som kan rives af, så kørerne hele tiden har frit udsyn. Dog er der nye regler på vej på det område.

Felipe Nasr
Copyright Sauber Motorsport


Fra og med Monacos Grand Prix vil det nemlig være forbudt at smide det afrevne visir på banen eller i pitten. Reglen kommer fordi flere teams har klaget over at de afrevne visirer klistre sig fast på bilerne og skaber problemer. Et eksempel på dette er Fernando Alonso som måtte udgå af det spanske grand prix i sidste sæson, fordi et visir havde blokeret afkølingen til hans bremser.

Fernando Alonso
Copyright McLaren Media


Reglen skaber dog også nogle problemer fordi, hvor skal kørerne så gøre af deres afrevne visirer. Romain Grosjean og Sergio Perez har blandt andet været ude at sige der skal findes en ordentlig løsning inden reglen bliver indført, fordi man kan ikke køre et helt løb uden at skifte visir.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Sonoma ville være at fortrække Spaniens GP: 1. frie træning. Vettel i top »