Verstappen og Ocon skal forklare håndgemæng for stewards

Max Verstappen kolliderede med Esteban Ocon på omgang 44 og tabte dermed sejren. Efter løbet sagde hollænderen over radioen at Ocon ikke skulle ønske at møde ham i paddock efter løbet.

Brasiliens Grand Prix 2018 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 11/11 2018 klokken 21:11

Det var dog uundgåeligt at de to kørere skulle mødes og allerede ved vejningen mødte kørerne hinanden. Det kom til noget skubben frem og tilbage og det er denne episode som løbets stewards nu vil bede kørerne forklare.

Brasiliens Grand Prix 2018. Max Verstappen i garagen med hjelm påBrasiliens Grand Prix 2018. Max Verstappen i garagen med hjelm på
Copyright Red Bull Contentpool


Esteban Ocon fortalte efter løbet til Luna Christofi at Max Verstappen havde skubbet til ham og overfuset ham pga episoden i løbet. Ocon mente at han var i sin gode ret til at forsvare sin plads selvom han var ved at blive overhalet med en omgang. Løbets stewarts var dog ikke enige og gav Ocon en af de strengeste straffe muligt, en 10 sekunders stop-and-go straf.

Episoden efter løbet kan dog koste Max Verstappen dyrt da FIA lægger stor vægt på at feltets kørere opfører sig professionelt og ikke foretager sig strafbare handlinger som fx vold.

BMF1 følger sagen.

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Brasiliens GP, løbsresumé: Hamilton vinder og Merc Verstappen straffes med samfundstjeneste »