Var Schumachers første mesterskab ren snyd

Der er netop kommet en bog på gaden, omhandlende den tragiske sæson 1994, der hedder "The Untold Story of a Tragic and Controversial Season". Her er et af emnerne Schumachers Benetton racer. Var den ulovlig?

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 8/2 2019 klokken 09:02

Gennem tiden, har der været mange, der har beskyldt Schumacher for at kører i en ulovlig bil, da han sikrede sig sit første verdensmesterskab, tilbage i 1994.

Beskyldningen kom især fra konkurenten Ayrton Senna, der var en af dem der mistede livet i 1994 sæsonen.

Senna udgik tidligt i løbet, inden han mistede livet, hvilket fik ham til at stille sig ved tæt på banen i et sving, hvor der ikke var adgang for tilskuer.

Det var her, at han hørte at Schumachers motor lød anderledes, end alle andres, hvilket fik ham til at beskylde tyskeren for at anvende traction control, der netop var blevet forbudt op til denne sæson.

Men nu forlyder det, at det Senna hørte, var lyden fra en meget dygtig kørers brug af venstrefodsbremsning.

Denne teknik var ikke tidligere blevet brugt, men var så småt begyndt at dukke op, i starten af 94, med Schumacher som den største mester i denne kunst.

Han formåede at få det hele til at spille sammen, så han kunne holde 10-15% speeder, samtidig med at han bremsede hårdt ind i svingene.

Det betød at han havde meget bedre balance i bilen, til fordel for aerodynamikken, hvilket igen gav ham en langt mere stabil udgang af svingene, end det hans konkurenter kunne formå, med traditionel bremsning.

Willem Toet, der var aero-chef for Benetton, udtaler til bogen, at det anderledes lydbillede, der måtte komme fra Schumachers racer, nok var det der fik Senna til at tro at han anvendte traction control.

"Der vil helt klart have lydt markant anderledes, i nogle af svingene, hvilket kan have fået ham til at tro, at der var tale om snyd," udtalte Willem Toet til bogen.

Så hvis man skal tro Willem Toet, var Schumacher blot dygtigere end de fleste, hvilket frikender ham for at snyde, i dette tilfælde.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« HAAS præsenteret Claire vil kæmpe til det sidste »