Straf til Ocon

Esteban Ocon kom i vejen for Jolyon Palmer under gårsdagens Q1, så nu er franskmanden blevet straffet.

Esteban Ocon. . Copyright Manor Racing

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 13/11 2016 klokken 08:11

Det var ikke meget der skete under gårsdagens kvalifikation, ja der har faktisk været en smule stille omkring strafplaceringer på det seneste, men det er så slut nu. Esteban Ocon kom angiveligt i vejen for Jolyon Palmer i går, hvilket franskmanden nu er blevet straffet for. Manor-køreren har fået en straf på 3 placeringer, hvilket betyder, at han skal starte som sidst, når løbet bliver sat i gang senere i dag.

Esteban Ocon.
Copyright Manor Racing


Episoden skete i sving fire på en af de sidste omgange, hvor Esteban Ocon kørte langsomt og på den måde kom til at hæmme britiske Palmer, der ellers kæmpede for at beholde sin plads, så han kunne komme videre til Q2.

"Bil nummer 31 (Ocon), kørte langsomt mod slutningen af Q1, fordi han var på sin in-lap, mens bil nummer 30 (Palmer) var på en hurtig omgang. Bil 31 vælger dog at blive i ræser linjen, da de to biler kommer ind i sving 4. Det betød at Palmer måtte ud af ræser-linjen for at undgå en kollision. Ocon talte i øvrigt med sit team over radioen på det tidspunkt, men de valgte ikke t informerer ham om at han skulle flytte sig. Ocon flyttede sig godt nok da han så Palmer, men der var skaden sket," lyder det fra løbets Stewards.

Jolyon Palmer.
Copyright Renault Sport


Jolyon Palmer kom dog videre til Q2, så på den måde skete der ingen skade, men det er klart at man skal følge reglerne og ikke komme i vejen for hinanden. Så må vi se, hvordan de to kørere kommer til at klare sig i løbet i aften. Løbet kan følges direkte her på siden, hvis den dertil indrettede kasse med billedrør skulle være optaget af andre ting og sager.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Brasiliens GP: Kvalifikationen live - Hamilton nap Wolff opkald: Hvad er op og ned »