Skal der tankes igen?

Som en del af de overvejelser der er i forbindelse med 2021 regelændringerne, tænker FIA præsident, Jean Todt, på at der kan genindføres optankning under løbet

Englands GP 2015 . Copyright Williams F1 Team

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 22/7 2019 klokken 19:07

Indtil 2010 var det en del af løbet og taktikken for kvalifikation og løb. Mængden af brændstof på racerne kunne varieres så man kunne have en tungt tanket bil der kunne køre langt før et pitstop, eller en lettere bil der var hurtigere og kunne kvalificere sig bedre, men til gengæld måtte i pit noget hurtigere, og måske endda oftere.

Regelændringer ansporet af et ønske om lavere brændstofforbrug og med et vink til øget sikkerhed, har ulovliggjort denne del af showet i de seneste mange år, og nogle har savnet det mens andre synes det er snusfornuft ikke at have denne øvelse indblandet i løbet.

Ferrari havde droppet deres trafiklys og genindført slikkepindenFerrari bliver tanket
Copyright Ikke sat!


Uanset hvad man hælder til, så er FIA præsident, Jean Todt, inde på at det måske skal genindføres for at give mere show til tilskuerne.

Holdchefen for HAAS, Günther Steiner ser på det med positive øjne så længe man tænker sig om og gør det på en måde der ikke øger omkostningerne for holdene.

Hvad mener du? Skal vi have optankning tilbage i løbene, eller er det bare farligt og unyttigt?

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ingen ændringer hos HAAS Sidste tur til Tyskland? »