Sådan tester Pirelli

Pirelli er i gang med at teste de nye og bredere 2017 dæk og her kan I se, hvordan deres testskema ser ud for resten af sæsonen.

Ferrari med 2017 dæk på . Copyright Ferrari Media

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 2/8 2016 klokken 18:08

Det er efterhånden ikke nogen hemmelighed, at dækkene i Formel 1 bliver en del bredere fra og med næste sæson. Det er vel heller ikke den store hemmelighed, at Pirelli har tre teams til at hjælpe sig med test arbejdet. De tre teams som tester er Ferrari, Red Bull og Mercedes. I sidste uge kom det frem, at Ferrari og Red Bull skal teste de bredere dæk i denne her uge. Ferrari har testet hjemme på Fiorano i går og i dag, mens Red Bull overtager tjansen på Mugello banen i morgen.

Pirelli 2017 dæk
Copyright Allan Haslund


I forbindelse med disse tests, har Pirelli dog offentliggjort hele programmet for test arbejdet, så man nu kan se alle test datoerne for resten af sæsonen. Skemaet kan ses nederst på siden, men de vigtige dele omkring det er, at der vil være ti test sessioner i løbet af efteråret, hvoraf Ferraris test-session på Fiorano i disse dage er den første. Ud af de ti vil tre af sessionerne foregå på regnvejrsdækket, mens de syv andre bliver på slicks dækket.

Ferrari med 2017 dæk på
Copyright Ferrari Media


Testene kommer til at foregå på fem forskellige baner nemlig Fiorano, Mugello, Barcelona, Paul Ricard og Abu Dhabi. Her er banen i Abu Dhabi klart den som vil blive benyttet mest, fordi der kommer til at være fire tests på banen fra midten af oktober til slutningen af november. Af de fire tests er den sidste test klart den, hvor der bliver mest tryk på, fordi her deltager alle tre teams. Resten af testene har kun deltagelse af et team af gangen.

Pirellis testskama for de brede dæk
Copyright Pirelli Media

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Jenson skal tage en beslutning McLaren har lagt sag an mod Mercedes »