Sauber bekræfter Wehrlein

Sauber har netop bekræftet, at teamet har tegnet kontrakt Pascal Wehrlein for 2017-sæsonen.

Pascal Wehrlein og Nico Rosberg . Copyright Manor Racing

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 16/1 2017 klokken 14:01

”Den enes død, den anden brød” siger et mundheld. I Formel 1-terminologi betyder det, at Sauber i dag har bekræftet, at teamet har indgået kontrakt med Pascal Wehrlein, som sidste år debuterede hos Manor.

Men nyheden indebærer samtidig, at sidste års Sauber-kører, Felipe Nasr, nu – i hvert fald tilsyneladende – er uden sæde for 2017, idet det schweiziske team allerede har indgået kontrakt med svenske Marcus Ericsson.

Ikke uden grund er Wehrlein en glad og begejstret ung mand.

”Det er en ny udfordring i et nyt team. Jeg er virkelig glad og ser frem til dette nye eventyr,” udtaler Wehrlein. ”Vores mål er et etablere os i midterfeltet og regelmæssigt score point. Og når det er sagt, så vil jeg gøre mit allerbedste for at støtte Sauber.”

Pascal Wehrlein
Copyright Manor Racing


Teamchef Monisha Kaltenborn har hele tiden troet på Wehrleins talent og ser ligeledes frem til at samarbejde med den 23-årige tysker.

”Pascal har vist sit talent igennem hele sin karriere – i énsædede biler såvel som i DTM,” lyder det fra Kaltenborn. ”Sidste år var han rookie i Formel 1 og beviste sit potentiale ved at score point i Østrigs Grand Prix i Spielberg.”

”Der kommer helt sikkert meget mere fra Pascal, og vi vil give ham chancen for at vokse endnu mere i motorsportens kongeklasse… jeg er sikker på, at Marcus og Pascal vil udgøre en perfekt kombination i 2017.”

Pasacal Wehrlein overtager Felipe Nasrs (billedet) sæde .
Copyright Sauber Motorsport


Som Mercedes junior-kører var Wehrlein et varmt emne som Nico Rosbergs afløser, da denne valgte at opsige sin kontrakt. Teamet vurderede dog, at der var behov for en kører med større erfaring end den nu tidligere Manor-kører kan byde ind med.

Det forventes, at Mercedes i denne uge annoncerer Valtteri Bottas som Lewis Hamiltons nye teamkammerat.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Williams: Bottas aftale tæt på Video: Bottas nu officielt Mercedes-kører »